Sari la conținut
Prima pagină » Litera Noastră

Litera Noastră

Publicaţia apare lunar, în scriere braille ISSN al Bibliotecii Naţionale 1224-4426, şi trimestrial în scriere obişnuită ISSN al Bibliotecii Naţionale 1221-4418.

Revista „Litera noastră” în scriere obişnuită preia, din versiunea braille, materiale originale, create de nevăzători sau de oameni care lucrează cu aceştia, reflectând viaţa şi preocupările unui grup de oameni îndeobşte ignorat de presa cotidiană. Funcţia sa predominantă este, aşadar, una de informare a marelui public, dar nu trebuie ignorată nici dimensiunea ştiinţifică pe care unele articole o au, ele constituind adevărate documente pentru cei interesaţi de studiul problematicii complexe a existenţei în condiţiile absenţei totale sau parţiale a vederii; iar citarea periodicului în bibliografiile mai multor lucrări ştiinţifice este o elocventă dovadă în acest sens.

Formatul şi mărimea revistei s-au schimbat de-a lungul timpului, „Litera noastră” tinzând să fie tot mai cuprinzătoare şi mai atractivă în acelaşi timp. Actualmente revista are 40 de pagini, format A4, cu două coperte în policromie.

Cuprinzând articole adecvat ilustrate, care oferă cititorilor nefamiliarizaţi cu lumea nevăzătorilor atât informaţii utile despre specificul acestei categorii de oameni, cât şi, sperăm noi, o perspectivă eliberată de prejudecăţi, publicaţia constituie o veritabilă carte de vizită în raporturile pe care organizaţia noastră le are cu autorităţile publice şi locale.

Arhivă:

Sari la conținut