Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Am redescoperit Antalia

Am redescoperit Antalia

Un grup de membri ai Asociației Nevăzătorilor din România de la filiala Bacău, a beneficiat de un sejur de 7 zile, în perioada 12-19 iunie 2024, în stațiunea Side din Antalia. În ciuda unor peripeții pe care le-am avut la plecare, Agenția Fibula Air Travel a rezolvat problema, astfel încât să ajungem cu bine la destinație și, mai mult decât atât, pentru întârzierea suportată, am primit ca bonus o excursie în stațiunea Alanya.
Această stațiune este renumită pentru portul vechi, de unde pleacă zilnic iahturi de croazieră, cu un design care amintește de pirați sau de ambarcațiunile cu care se făcea comerț, dar pe care întreaga activitate le aduce în secolul XXI.
În afară de celebrul bazar, situat în apropierea portului, pe care doamnele din grup l-au savurat cu plăcere, în centrul vechi am vizitat o moschee. Am admirat turnul cu ceas, vechea cetate musulmană și locuințele negustorilor otomani, renovate și locuite astăzi. Am rămas impresionați de modestia și perfecta funcționalitate a interioarelor.
Un alt punct interesant din program a fost magazinul de pielărie Pores, situat într-o clădire nouă, cu spații generoase la demisol și parter. Magazinul comercializează mii de produse din piele, executate aici după comenzile unor case de modă celebre din vestul Europei. Am avut șansa să cumpărăm astfel de produse de mare calitate și 100% naturale. Bairamul musulman ne-a adus reduceri de 70%.
Pe drumul spre Alanya care a durat o oră, soprana filialei noastre, Viorica Popescu, a înviorat atmosfera, antrenând întregul grup să interpreteze melodii românești. Impresionat de talentul Vioricăi, șoferul turc a invitat-o la microfon, pentru a fi mai bine auzită.
Locația noastră, situată în stațiunea Side, este înconjurată de multe magazine și, pentru că oferta era atât de mare, grupul a bântuit prin ele non-stop, în ciuda valului de caniculă pe care l-am prins. Mâncarea bine gătită și diversificată, hotelul modern unde în fiecare seară echipa de animație oferă turiștilor programe de divertisment, apa mării foarte caldă (peste 30 de grade), plaja cu nisip fin și curat sunt tot atâtea elemente care au contribuit la reușita vacanței noastre.
Poate unora li se pare curios că am ales Antalia pentru a cincea oară, dar, din toate peregrinările mele la mare, am constatat că aici, raportul calitate-preț este optim. Cred că este pentru prima dată când toate review-urile au fost pozitive, deci toată lumea mulțumită.
Luminița Tărlungeanu
Sari la conținut