Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Concursul „Braille Junior”, la a XIV-a ediţie

Concursul „Braille Junior”, la a XIV-a ediţie

Pe data de 17 mai 2024 s-a desfăşurat, la Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Buzău, cea de a XIV-a ediţie a Concursului naţional de citire rapidă şi corectă „Braille Junior”, întrecere destinată elevilor din şcolile pentru deficienţi de vedere din ţara noastră.
Competiţia, organizată de Asociaţia Nevăzătorilor din România şi recunoscută ca probă în cadrul Olimpiadei organizate de către Ministerul Educaţiei Naţionale, a fost structurată, ca de fiecare dată, pe două secţiuni – gimnaziu şi liceu.
Iată rezultatele:
Gimnaziu
Locul I – Cătălina Ioana Scrob – clasa a VIII-A (Liceul Special Pentru Deficienți De Vedere, Cluj-Napoca);
Locul al II-lea – Elena Denisa Radu – clasa a VIII-a Școala Gimnazială Specială pentru Deficienți de Vedere, București);
Locul al III-lea – Alesia Maria Truică – clasa a V-a (Liceul Special pentru Deficienți de Vedere, Buzău).
Liceu
Locul I – Adelin Iulian Dogaru – clasa a X-a (Liceul Special pentru Deficienți de Vedere, Buzău);
Locul al II-lea – Mădălina Bojoga – clasa a XII-a (Liceul Special „Moldova”, Târgu Frumos);
Locul al III-lea – Maria Petricescu – clasa a XII-a (Liceul Teoretic Special „Iris”, Timișoara).
Reprezentantul Consiliului Director al ANR la acest îndrăgit concurs a fost profesorul Silviu-Valeriu Vanda, vicepreşedinte cu probleme de educaţie în cadrul asociaţiei.
Vă reamintim că primul clasat de la fiecare secţiune participă direct la finala competiţiei „Performanţa Braille”, întrecere națională destinată adulților cu deficiențe de vedere.
Felicitări tuturor concurenților şi cadrelor didactice care i-au pregătit, mulțumiri gazdelor pentru o organizare de excepție! 👨‍🦯🧑‍🦯👩‍🦯
Sari la conținut