Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Concurs național pentru persoanele nevăzătoare organizat la Botoşani – autor Andy Ciotir – articol preluat din ziarul Monitorul Botoșani

Concurs național pentru persoanele nevăzătoare organizat la Botoşani – autor Andy Ciotir – articol preluat din ziarul Monitorul Botoșani

Sala ,,George Enescu” a hotelului Rapsodia a găzduit sâmbătă etapa finală a concursului național pentru persoanele nevăzătoare ,,Pe meridianele culturii”. Au fost prezenți concurenți care provin atât din regiunea Moldovei, cât și din alte regiuni din țară. Concursul național a fost unul de cultură generală, fiind organizat în fiecare an de Asociația Nevăzătorilor din România, iar în ediția de anul acesta au fost calificați în etapa finală doar șapte concurenți: Ion Giulea (Filiala Dolj), Lăcrămioara Neniță (Filiala Iași), Iulian Mălairău (Filiala Galați), Mihai Furtună (Filiala Bacău), Carol Polcz (Filiala Maramureș), Petru Pandelea (Filiala Suceava) și Elena Gociu (Filiala Botoșani).

Au existat 10 runde, iar la fiecare rundă concurenții au trebuit să extragă doar un bilet cu numărul întrebării la care trebuiau să răspundă timp de un minut. Examinatoarea concursului, jurnalista Carmen Moraru le-a citit concurenţilor întrebările și variantele de răspuns pentru a alege. ,,Pentru astfel de concursuri m-am pregătit toată viața” După cele 10 runde, a urmat proba de baraj pentru a se stabili  câștigătorii concursului, iar în cele din urmă, locul I a fost obținut de Mihai Furtună, locul II de Ion Giulea, locul III de Petru Pandelea și mențiune de Elena Gociu.

,,Pentru astfel de concursuri m-am pregătit toată viața, învățând și cultivând anumite informații care m-au ajutat să-mi dezvolt cultura generală. Am mai participat la alte ediții ale concursului, unde am mai luat locul I și mereu mi s-a părut distractiv conceptul acestei competiții”, a declarat Mihai Furtună.

După terminarea concursului, cei șapte concurenți au primit premii pentru participare, cum ar fi diverse suveniruri și glucometre, iar cei care au fost pe podium au primit premii în bani și jocuri de remi. Totodată, concursul a fost live pe pagina de Facebook Asociația Nevăzătorilor din România și poate fi vizionat pentru cei curioși.

Sari la conținut