Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Concursul de șah ”Memorialul Francisc Cori” 1-4 aprilie, Târgu Frumos

Concursul de șah ”Memorialul Francisc Cori” 1-4 aprilie, Târgu Frumos

Concursul de șah ”Memorialul Francisc Cori” destinat tinerilor cu deficiențe de vedere și-a desemnat câștigătorii
În perioada 1-4 aprilie s-a desfășurat, la Liceul Special ”Moldova” pentru Deficienți de Vedere din Târgu Frumos, tradiționalul concurs de șah organizat de Asociația Nevăzătorilor din România ”Memorialul Francisc Cori”, competiție ce are valoarea unui campionat național de juniori. Spre deosebire de edițiile precedente, întrecerea din acest a fost inclusă într-un eveniment mai amplu, alături de un curs de inițiere în șah pentru elevii care nu iau parte la concurs și de excursii destinate tuturor participanților, activități programate în perioada 1-6 aprilie. 
Memorialul, la care s-a putut înscrie, pe lângă cei doi jucători de la fiecare instituție de învățământ destinată elevilor deficienți de vedere, orice tânăr cu handicap vizual născut după data de 1 ianuarie 2004, indiferent de unitatea la care studiază, a fost arbitrat de către Florin Jidanu, profesor la Liceul Special pentru Deficienți de Vedere din Buzău, arbitru de șah acreditat de către federația română de profil. După cele 7 runde intens disputate, clasamentul a arătat astfel:
– locul I – Anton Burcsa (Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca);
– locul al II-lea – Laurențiu Andreicuț (Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca);
– locul al III-lea – Eduard-Ștefan Ruian (C.S. Universitar Sibiu);
– mențiune – Ianis-Andrei Rușeanu (Școala Gimnazială Specială pentru Deficienți de Vedere București).
Primii clasați au fost recompensați cu premii în bani, iar Anton Burcsa, ocupantul locului întâi, va fi invitat la ediția din acest an a Campionatului național rezervat seniorilor deficienți de vedere. Prin organizarea anuală a acestei întreceri, Asociația Nevăzătorilor din România își propune să promoveze șahului în rândul elevilor deficienți de vedere, întrucât este, după cum bine se știe, singurul sport pe care persoanele cu dizabilități vizuale îl pot practica de la egal la egal cu semenii lor valizi.
Sari la conținut