Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Programul integrat de accesibilizare a transportului public din București – “Pune frână discriminării”

Programul integrat de accesibilizare a transportului public din București – “Pune frână discriminării”

Astăzi, 29 februarie 2024, în plenul Consiliului General al Capitalei, a fost votat un proiect vital pentru comunitatea nevăzătorilor –
Programul integrat de accesibilizare a transportului public din București –
“Pune frână discriminării”

Obiectivul general al acestui proiect este asigurarea accesului persoanelor cu dizabilități la transportul public din București printr-un program integrat multianual de informare, evaluare, formare și dotare a mijloacelor de transport în comun și a stațiilor aferente cu tehnologie de acces și ghidaj.

La ședință, din partea Asociației Nevăzătorilor din România (ANR), au fost prezenți președintele organizației, Tudorel Tupiluși, și președintele filialei București a ANR, Cosmin Calotă.

”Mulțumim inițiatorilor acestui proiect pentru faptul că au înțeles dificultățile cu care se confruntă întreaga comunitate. Considerăm că este un pas spre normalitate, un pas către o viață independentă și are un puternic impact integrativ.

S-a făcut astfel un progres important și către egalitatea de șanse, principiu ordonator într-o societate normală. Prin acest proiect, la realizarea căruia am contribuit atât noi, cât și Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități, Bucureștiul va intra în rândul capitalelor europene civilizate.

Membrii noștri au primit cu bucurie această veste bună!”, a declarat Tudorel Tupiluși.

Sari la conținut