Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Ministrul muncii în vizită la sediul Asociației Nevăzătorilor

Ministrul muncii în vizită la sediul Asociației Nevăzătorilor

Astăzi, 12 decembrie, doamna ministru al muncii Simona BUCURA-OPRESCU s-a aflat, pentru câteva minute, la sediul organizației noastre. Este pentru prima dată, cel puțin în istoria recentă, când un demnitar de un asemenea rang ne onorează cu o vizită.
I-am prezentat doamnei ministru serviciile specifice pe care le asigurăm, tipografia braille și studioul de înregistrări. De asemenea, am făcut cu domnia sa un tur al clădirii și am explicat în ce constă munca angajaților noștri, atât la nivelul structurii centrale cât și în cadrul celor 33 de filiale teritoriale.
Am profitat bineînțeles de prilej pentru a readuce în discuție problemele majore cu care ne confruntăm: valoarea scăzută a indemnizațiilor de handicap, inechitățile din legea pensiilor, absența subvențiilor la achiziționarea de tehnologie asistivă, accesibilizarea precară a mediului informațional și fizic.
Doamna ministru s-a arătat profund impresionată și chiar emoționată de ceea ce a văzut.A interacționat cu angajații, a fost interesată de alfabetul braille, de modul în care se înregistrează cărțile audio, a apreciat foarte mult clădirea pe care am reușit s-o construim și și-a exprimat dorința de a reveni la începutul anului viitor.
În privința aspectelor pe care i le-am semnalat, a reiterat promisiunea că se va implica personal în identificarea cât mai rapidă a soluțiilor optime, bineînțeles în limitele prerogativelor pe care le are și ale bugetului alocat.
A fost o mare bucurie pentru noi să o avem pe doamna ministru alături și suntem convinși că această vizită va consolida colaborarea cu ministerul muncii, în folosul deficienților de vedere din țara noastră.
Sari la conținut