Sari la conținut

Concursul de șah rapid Memorialul Viorel Crăciun

Asociația Nevăzătorilor din România organizează la București concursul de șah rapid Memorialul Viorel Crăciun, ajuns la cea de-a XVI-a ediție.

Această întrecere devenită tradițională va avea loc duminică, 29 mai, începând cu orele 10.00, la noul sediu al organizației (str. Vatra Luminoasă, nr. 106 B).

Repere organizatorice:

– Nu se percepe taxă de participare;

– Sistem de joc: elvețian, cu 7 runde;

– timp de joc: 10 min. + 10 sec. (increment);

– arbitru: Radu Pompiliu Șofran;

– premii: o cupă pentru câștigător și premii speciale pentru cei mai bine clasați elevi, oferite de către doamna profesoară Octavia Crăciun, care ne este an de an alături.

Precizăm că aspectele de ordin tehnic pot fi modificate în funcție de numărul de participanți.

 

Membrii asociației noastre interesați să ia parte la această acțiune sunt rugați să se adreseze pentru detalii filialelor de care aparțin și să se înscrie până vineri, 27 mai, pe adresa de e-mail

sport@anvr.ro

După cum se știe, Viorel Crăciun a fost, la finele secolului trecut, unul dintre liderii comunității deficienților de vedere din România. Profesor de muzică, multiplu campion național la șah, component de bază al echipei reprezentative de șah a nevăzătorilor, conducător al Asociației, a reprezentat, pentru generații de-a rândul, un adevărat reper intelectual și moral.

În dorința de a-i duce mai departe amintirea, organizăm anual, începând din 2007, această competiție de șah rapid.

Sari la conținut