Sari la conținut

Lansare aplicație mobilă BlindHub

Invitație la evenimentul de lansare a aplicației “BLINDHub”

În data de 5 mai, cu prilejul Zilei Europene pentru Viață Independentă, Asociaţia Nevăzătorilor din România, Universitatea din Bucureşti și Fundația Orange fac un pas ferm în sprijinul persoanelor cu dizabilități spre dobandirea unor deprinderi de viață independentă prin lansarea aplicației BLINDHub.

Aplicația BLINDHub facilitează conectarea persoanelor cu dizabilități la oportunitățile din educație și piața muncii, reușind să punăîn valoare cererea și oferta de muncă pentru o categorie de persoane vulnerabile prea puțin valorificatăîn domeniul ocupării.

Printr-un un simplu click, cele 98 000 de persoane cu deficiențe de vedere pot accesa oferte de muncăși educație la nivel național. Beneficiarii își vor putea crea, gratuit, un profil profesional complet în baza unui video CV. Companiile interesate vor avea ocazia să filtreze în baza de date și să trimită direct solicitări de interviu către candidați. Universitățile au posibilitatea de a invita candidați la programe de formare, contribuind la un climat inclusiv. Materialele de tip video CV vor fi realizate cu sprijinul echipei de proiect în cadrul celor 2 centre BLINDHub din București, înființate la sediul Asociației Nevăzătorilor din România și în cadrul Universității din București, căminul Gaudeamus.

Aplicația este un rezultat al proiectuluiBLINDHub, finanțat de Fundaţia Orange cu suma de 482.000 lei,prin intermediul programului „Lumea prin Culoare și Sunet”,cel mai mare fond dedicat persoanelor cu deficiențe de vedere / auz din România.

Vă invităm să participați la evenimentul de lansare, pentru a afla cum funcționează aplicația mobilă gratuită BLINDHub și ce oportunități concrete oferă persoanelor nevăzătoare, universităților și companiilor înrolate în program.

Când și unde: 5 mai 2022, între orele 15.00 – 16.30, Grădina Botanică din București – peluza Centrului de Educație Ecologică.
RSVP: blindhub@anvr.ro sau telefon 0766 898 408, până pe data de 4 mai

Evenimentul va fi transmis și live pe Facebook, pe pagina Asociației Nevăzătorilor din România și se organizează cu respectarea măsurilor de protecţie împotriva răspândirii virusului COVID-19.

Agenda evenimentului de lansare BLINDHub
Data: 5 mai 2022
Locație: Grădina Botanică București, peluza Centrului de Educație Ecologică
Moderator: Carmen Rotaru, manager proiect
15.00 – 15.10 Primirea participanților
15.10 – 15.15 BLINDHub – oportunități și resurse, Tudorel Tupiluși, Președinte Asociația Nevăzătorilor din România
15.15 – 15.20 Universitatea incluzivă, Marian Preda, rector Universitatea din București
15.20 – 15.25 Provocări si oportunități in angajarea persoanelor cu dizabilități, Cristian Vasilcoiu, secretar de stat Ministerul Muncii si Solidarității Sociale
15.25 – 15.30 Tehnologia digitală – vector al incluziunii, Mihai Tomescu, Președinte ANPDPD
15.30 – 15.35 BLINDHub, proiect din cadrul programului „Lumea prin culoare si sunet”, Dana Deac, reprezentant al Fundației Orange
15.35 – 15.40 Angajăm prin acțiune împreună, Andreea Sima, Grupul de Inovație și Expertiza Socială
15.40 – 16.00 Aplicația BLINDHub – pas cu pas, Dacian Pribeanu, Expert
16.00 – 16.30 Discuții și interacțiuni între companii, universități, persoane cu dizabilități vizuale

Cu considerație,

Tudorel Tupiluși

Președinte

Asociația Nevăzătorilor din România

Sari la conținut