Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Deciziile Consiliului Director al ANR (14 aprilie 2022)

Deciziile Consiliului Director al ANR (14 aprilie 2022)

Deciziile Consiliului Director al ANR

(14 aprilie 2022)

 

Întrunit prin teleconferinţă în data de 14 aprilie a.c., Consiliul Director al ANR a adoptat următoarele hotărâri:

  1. Stabilirea programului acțiunilor culturale cu caracter național ale ANR pentru acest an după cum urmează:

– Concursul „Braille junior”, destinat elevilor din școlile pentru deficienți de vedere: în prima decadă a lunii mai, în organizarea Liceului Special pentru Deficienți de Vedere din Cluj.

– „Pe meridianele culturii”: faza pe filială – 4 iunie; faza finală – 18 iunie, în organizarea filialei Hunedoara.

– Festivalul „Ion Blăjan”: faza finală – în prima jumătate a lunii iulie, în organizarea filialei Bacău. Rezultatele fazei pe filială trebuie comunicate până la data de 20 iunie.

– Finalele concursurilor braille, ediția 2020 (amânată din cauza pandemiei): 10 septembrie, în organizarea filialei Bistrița.

– „Imaginea ta contează”: faza pe filială – 24 septembrie; faza finală – 8 octombrie, în organizarea filialei Brașov.

– Concursul de creație literară „Carmen Sylva”: festivitatea de premiere – în prima decadă a lunii decembrie, la București. Lucrările (poezie și proză) trebuie trimise până la data de 1 noiembrie.

– Concursul „Tinere talente”, rezervat elevilor din școlile pentru deficienți de vedere: în prima jumătate a lunii noiembrie, în organizarea Liceului Special „ Sfânta Maria” din Arad.

  1. Stabilirea programului acțiunilor sportive cu caracter național ale ANR pentru acest an după cum urmează:

– Finala Campionatului de table: în a doua jumătate a lunii iunie, în organizarea filialei Satu Mare. Rezultatele fazei pe filială trebuie comunicate până la data de 30 mai.

– Finala Campionatului de șah: 29 august – 2 septembrie, în organizarea filialei Buzău. Rezultatele fazei pe filială trebuie comunicate până la data de 1 august.

– Finala Campionatului de goalball (2 turnee): turneul 1 – în cursul lunii septembrie în organizarea filialei Cluj; turneul 2 – în prima jumătate a lunii noiembrie, în organizarea filialei Satu Mare. Echipele care doresc să participe trebuie să se înscrie până la data de 1 august.

– Concursul de șah rapid „Memorialul Viorel Crăciun”: 28 mai, la București.

În cadrul ședinței domnul Mihăiță Olaru, vice președinte responsabil cu probleme sociale și de resurse umane, a prezentat principalele noutăți aduse de proiectul “Modernizarea sistemului de evaluare a dizabilității în România” elaborat de către Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități în parteneriat cu Ministerul Muncii și Solidarității Sociale implementat, cu sprijinul Băncii Mondiale. Este un document deosebit de important pentru comunitatea noastră întrucât vizează adoptarea unor criterii noi de încadrare în grad de handicap, criterii care nu țin cont doar de componenta medicală, cum s-a întâmplat până acum, ci, în egală măsură, și de cea psiho-socială. De aceea, președinții filialelor vor fi consultați cu privire la poziția pe care asociația trebuie să o aibă și la demersurile pe care trebuie să le întreprindă.

Totodată, conducerea operativă a făcut o informare cu privire la situația refugiaților ucraineni găzduiți la noul sediu.

În numele Consiliului Director al ANR,

Preşedinte,

Tudorel Tupiluși

Sari la conținut