Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Hotărârile Adunării Generale a Reprezentanţilor – 22 martie 2022

Hotărârile Adunării Generale a Reprezentanţilor – 22 martie 2022

Hotărârile Adunării Generale a Reprezentanţilor

Asociaţiei Nevăzătorilor din România (ANR)

22 martie 2022

 

         În şedinţa din 22 martie 2022, care a avut loc la București, Adunarea Generală a adoptat următoarele hotărâri:

 1. Aprobarea Rapoartelor ANR pe anul 2021: Raportul narativ de activitate, Bilanțul contabil, Raportul financiar contabil și Raportul cenzorilor.
 2. Împuternicirea Consiliului Director pentru întocmirea planului de activităţi şi a proiecţiei bugetare pentru anul 2023, documente ce urmează a fi depuse spre aprobare la Ministerul Muncii.
 3. Stabilirea la 6.000 lei, începând cu luna martie, a plafonului lunar alocat filialelor din bugetul aprobat asociației pentru acest an de către Ministerul Muncii,.
 4. Trecerea filialelor Gorj și Tulcea în administrarea Consiliului Director național pentru o perioadă de un an, ca urmare a rapoartelor de evaluare prezentate. În acest interval de timp, filialele menționate nu vor mai primi sume de la buget.
 5. Prelungirea până la 30 iunie a reducerii de 10% acordate filialelor care plătesc integral Fondul de solidaritate din acest an.
 6. Prelungirea la trei ani a perioadei în care filialele pot achita integral cotizația pentru Fondul de solidaritate fără a fi sancționate conform articolului 31 alineatul (5) din statut. Filialele care uzează de această derogare au obligația de a prezenta Consiliului Director un plan de eșalonare a plății contribuției statutare. Nerespectarea acestui plan atrage după sine anularea derogării.
 7. Redirecționarea unui procent de până la 50% din Fondul de solidaritate pentru finanțarea activităților specifice cu caracter național ale asociației, în condițiile în care sumele de la buget nu acoperă cheltuielile necesare. În acest sens, finanțarea activităților se va face din trei surse potențiale: fondul de solidaritate, fondurile proprii ale filialelor și, la nevoie, contribuția participantului. Cuantumurile contribuțiilor vor fi stabilite pentru fiecare acțiune în parte, în funcție de costuri și de finanțările obținute. La sfârșitul anului, Consiliul Director va distribui proporțional suma alocată din Fondul de solidaritate către filialele reprezentate la acțiuni. Vor beneficia de această susținere doar filialele care au achitat integral fondul de solidaritate pe anul în curs.
 8. Aprobarea activităților cu caracter național care vor fi organizate în anul 2022 (conform anexei). Datele și locurile vor fi stabilite de către Consiliul Director, în cursul lunii aprilie.

              Preşedinte,

           Tudorel Tupiluşi

Anexă

Activitățile cu caracter național organizate de ANR în anul 2022

1. Culturale:

 • Finala concursurilor braille din anul 2020 (care nu s-a putut desfășura din cauza pandemiei);
 • Concursul “Pe meridianele culturii” (cu două faze, locală și finală);
 • Concursul „Imaginea ta contează”, rezervat femeilor cu deficiențe de vedere (cu două faze, locală și finală);
 • Festivalul de folclor și romanțe “Ion Blăjan”.
 • Un concurs de cultură generală desfășurat online.

2. Sportive:

 • Finala Campionatului de Popice;
 • Finala Campionatului de Șah;
 • Finala Campionatului de Table;
 • Campionatul de goalball.

3. Pentru elevii deficienți de vedere:

 • concursul de șah Memorialul Francisc Cori. Acesta se va desfășura online și va fi deschis tuturor juniorilor deficienți de vedere, indiferent dacă învață în școlile speciale sau în cele obișnuite);
 • Concursul Braille junior, de lectură rapidă și corectă în braille. Se va desfășura ca probă în cadrul Concursului Național al elevilor din școlile pentru deficienți de vedere;
 • Concursul „Tinere talente”, rezervat elevilor din școlile pentru deficienți de vedere. Va fi găzduit de una dintre școlile speciale.
Sari la conținut