Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Deciziile Consiliului Director al ANR (15 februarie 2022)

Deciziile Consiliului Director al ANR (15 februarie 2022)

Deciziile Consiliului Director al ANR

(15 februarie 2022)

 

Întrunit prin teleconferinţă în data de 15 februarie a.c., în prima sa ședință din acest an, Consiliul Director al ANR a adoptat următoarele hotărâri:

  1. Convocarea Adunării Generale a Reprezentanților ANR, în ședință ordinară, în data de 22 martie 2022, ora 10, la București, la noul sediu al Consiliului Director național.
  2. Inițierea de demersuri, împreună cu cele șapte școli pentru deficienți de vedere din țara noastră, în scopul menținerii dreptului copilului de a putea opta, după caz, pentru forma de învățământ special sau integrat, în funcție de nevoile sale. În acest sens, în contextul dezbaterilor vizând modificarea legii educației, va fi întocmit un memoriu comun, adresat atât președinției României, cât și comisiei de educație din Parlament.
  3. Acordarea premiilor pentru ediţia 2021 a Concursului de creaţie literară „Carmen Sylva” consacrat scriitorilor amatori deficienţi de vedere doar la secțiunea jurnalism, din cauza participării foarte reduse. După cum se știe, în cadrul acestei secțiuni sunt recompensaţi principalii colaboratori ai publicaţiilor ANR.
  4. Organizarea într-un cadru festiv, începând cu ediția din anul 2022, a evenimentului de premiere a câștigătorilor concursului de creaţie literară „Carmen Sylva”, la București, la începutul lunii decembrie, marcând astfel Ziua Internațională a persoanelor cu dizabilități. Pentru creșterea prestigiului acestei acțiuni culturale de mare tradiție, juriul pentru secțiunile poezie și proză va fi alcătuit din membri ai Uniunii Scriitorilor din România fără legătură cu comunitatea deficienților de vedere. Componența juriului pentru ediția din acest an va fi comunicată până la data de 15 septembrie.

În cadrul ședinței, s-a stabilit ca lista acțiunilor culturale și sportive cu caracter național organizate de către ANR în acest an, precum și programul acestora să fie stabilite cu prilejul Adunării Generale, în funcție de sumele ce vor fi alocate de la bugetul de stat.

În numele Consiliului Director al ANR,

Preşedinte,

Tudorel Tupiluși

Sari la conținut