Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Deciziile Consiliului Director al ANR (24 august 2021)

Deciziile Consiliului Director al ANR (24 august 2021)

Întrunit în data de 24 august a.c., prin teleconferinţă, Consiliul Director al ANR a adoptat următoarele hotărâri:

 1. Validarea alegerilor Comisiei naţionale de femei, care au avut loc în data de 30 iulie 2021, la Bucureşti. În urma procesului electoral, coordonat din partea Consiliului Director naţional de către consilierul juridic Maria Găman, rezultatele au fost următoarele:
 • preşedintă: Luminiţa Antoaneta Mihalache (Buzău);
 • vicepreşedinte: Paula Baran (Suceava) şi Anuţa Chiş (Arad);
 • membre: Elena Dumitru (Braşov) şi Elena Cristache (Timiş);
 • membre supleante: Liliana Bădărău (Iaşi) şi Iulia Ilieş (Galaţi).
 1. Validarea alegerilor Comisiei naţionale de Tineret, care au avut loc în data de 11 august 2021. În urma procesului electoral, desfăşurat prin teleconferinţă, rezultatele au fost următoarele:
 • preşedinte: Oana Mocanu (Iaşi);
 • vicepreşedinte: Florin Andrei Capdefier (Teleorman – Giurgiu);
 • membri: Mihai Merca (Bihor), Ana Maria Cloşcă (Bacău) şi Livia Tiron (Vaslui);
 • membri supleanţi: Adrian Rus (Mureş) şi Dorel Puha (Harghita – Covasna);
 1. Organizarea Adunărilor Generale electorale amânate la următoarele date: filiala Iaşi – 27 august a.c.; filiala Maramureş – 20 septembrie a.c..
 2. Convocarea Adunării Generale a ANR în vederea alegerii structurilor de conducere pentru următorii 5 ani, în data de 30 septembrie 2021, la Târgovişte – Hotel Dâmboviţa, începând cu orele 9:30. Date fiind măsurile de sănătate publică în vigoare în starea de alertă, participanţii la şedinţa AG, atât membrii cât şi însoţitorii acestora, au obligaţia de a prezenta, după caz, fie un certificat de vaccinare împotriva Covid – 19, fie un certificat de vindecare (https://certificat-covid.gov.ro), fie un certificat de testare rapidă antigen realizată cu cel mult 72 de ore înainte. Aspectele organizatorice vor fi comunicate în timp util, iar ordinea de zi va fi transmisă în termenul statutar. Precizăm că dosarele pentru candidaturile la funcţiile de preşedinte şi de prim-vicepreşedinte trebuie depuse fizic, la secretariatul Consiliului Director naţional, până la data de 23 septembrie 2021, inclusiv.
 3. Stabilirea următoarelor repere calendaristice pentru concursurile culturale naţionale din acest an:
 • finalele concursurilor „Prietenii cărţii braille” şi „Performanţa braille”: 23 octombrie, Bistriţa (detaliile organizatorice urmează a fi comunicate în timp util);
 • „Pe meridianele culturii” şi „Imaginea ta contează”: faza pe filială – 30 octombrie; faza zonală – 13 noiembrie; finala – 20 noiembrie a.c.. Gazdele concursurilor urmează a fi selectate în funcţie de ofertele primite la Adunarea Generală naţională. În privinţa probelor întrecerii rezervate doamnelor, acestea vor fi elaborate şi comunicate de către Comisia naţională de femei.

        În cadrul şedinţei conducerea operativă a comunicat faptul că, din păcate, din proiectul de activităţi depus pentru finanţare la ANDPDCA, nu au fost aprobate activităţile specifice de tip eveniment. Prin urmare, costurile presupuse de participarea la acţiunile din acest an vor fi suportate integral de către filiale, fără a fi decontate.

        De asemenea, membrii Consiliului Director şi-au exprimat dorinţa ca inaugurarea noului sediu al asociaţiei să aibă loc în cursul lunii septembrie. În acest sens, în funcţie de evoluţia lucrărilor care mai sunt de realizat, conducerea operativă va reveni cu precizări.

În numele Consiliului Director al ANR,

Preşedinte,

Tudorel Tupiluşi

Sari la conținut