Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Președintele Asociației Nevăzătorilor din România a participat la Marșul Vieții” desfășurat la Iași

Președintele Asociației Nevăzătorilor din România a participat la Marșul Vieții” desfășurat la Iași

  • de
  • Stiri

Astăzi, 29 iunie 2021, președintele Asociației Nevăzătorilor din România, Tudorel Tupiluşi, a participat, la invitația Rabinului evreilor de origine română din Israel, Josef Wasserman, la „Marșul Vieții” ce a avut loc la Iași pentru comemorarea a 80 de ani de la Pogromul de la Iași, unde au fost uciși aproximativ 14.000 de evrei.

Marșul, la care au participat zeci de persoane, a pornit din cartierul Păcurari, iar pe traseu organizatorii au dezvelit placa omagială dedicată lui Abraham Ghiltman, fost Președinte al Comunității Evreilor din Iași.

Președintele Asociației Nevăzătorilor din România s-a întâlnit la „Marșul Vieții” cu președintele Consiliului Județean Costel Alexe și cu primarul municipiului Iași Mihai Chirica. Tudorel Tupiluşi le-a expus celor doi înalți oficiali principalele probleme cu care se confruntă persoanele nevăzătoare din judeţul Iași. În urma discuțiilor, cei doi au promis că vor organiza o serie de întâlniri cu reprezentanții filialei Iași a Asociației Nevăzătorilor din România și că vor încerca să rezolve problemele persoanelor cu deficiențe de vedere din judeţul Iași.

Sari la conținut