Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Deciziile Consiliului Director al ANR (15 ianuarie 2021)

Deciziile Consiliului Director al ANR (15 ianuarie 2021)

Întrunit pentru prima dată în acest an pe data de 15 ianuarie, prin teleconferinţă, Consiliul Director al ANR a adoptat următoarele hotărâri:

  1. Organizarea, de principiu, a tuturor activităţilor culturale şi sportive cu caracter naţional din 2021 în al doilea semestru al anului. Excepţie poate face Campionatul Naţional de Popice, a cărui finală va fi programată ţinând cont de perioada de desfăşurare a Campionatului European de Popice din Polonia. Reperele cronologice privind organizarea acţiunilor urmează a fi stabilite după aprobarea sumei alocate de la buget pentru asociaţia noastră în acest an. Decizia trecerii activităţilor în semestrul al doilea a fost luată ţinând cont atât de criza de sănătate publică pe care o traversăm, cât şi de faptul că până la data de 31 iulie trebuie să aibă loc alegerile la nivelul filialelor asociaţiei.
  2. Anularea ediţiei din acest an a Concursurilor “Prietenii cărţii Braille” şi “Performanţa Braille”. Prin urmare, în acest an va avea loc doar finala amânată a ediţiei din 2020.
  3. Organizarea Adunării Generale a Reprezentanţilor Asociaţiei Nevăzătorilor din România în ultima decadă a lunii martie, la Bucureşti (în măsura în care condiţiile o vor permite). Dacă restricţiile nu o vor îngădui, Adunarea Generală va avea loc online, ca şi anul trecut.
  4. Prelungirea cu trei luni, până la data de 30 iunie a.c., a perioadei în care filialele beneficiază de reducerea de 10% dacă achită cotizaţia statutară la Fondul de Solidaritate.
  5. Solicitarea către toate filialele asociaţiei să-şi actualizeze, până la data de 1 martie 2021, baza de date cu evidenţa membrilor. Precizăm că, în conformitate cu prevederile statutului asociaţiei, sunt consideraţi membri activi deficienţii de vedere care şi-au achitat cotizaţia într-unul din ultimii doi ani luaţi în calcul (2019 sau 2020).

      Consiliul Director reaminteşte decizia Adunării Generale a ANR nr. 3 din 22 septembrie 2020, conform căreia sunt stabilite următoarele repere cronologice privind organizarea alegerilor:

– până la data de 30 aprilie 2021 alegerea reprezentanţilor de la nivelul grupelor;

– până la data de 31 iulie 2021 alegerea structurilor de conducere ale filialelor;

– până la data de 30 septembrie 2021 alegerea structurilor de conducere la nivel naţional.

Prin urmare, Adunările Generale electorale la nivel de filială nu pot avea loc decât după desfăşurarea Adunării Generale naţionale din martie.

În numele Consiliului Director al ANR,

Preşedinte,

Tudorel Tupiluşi

Sari la conținut