Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Întâlnire la Ministerul Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor

Întâlnire la Ministerul Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor

În urma demersurilor făcute de către conducerea ANR, astăzi, 3 iunie, președintele ANR, domnul Tudorel Tupiluși, a fost primit în audiență la Ministerul Transporturilor de către domnul secretar de stat Viorel Grigoraș.

Întâlnirea a fost una prelungită, de aproape două ore și s-a axat pe trei solicitări adresate de către ANR:

  1. Acceptarea în mod obligatoriu de către toți transportatorii (de stat sau privați) a biletelor speciale de călătorie ale persoanelor cu handicap, prin introducerea între condițiile obligatorii pentru acordarea licenței de transportator.
  2. Crearea cadrului normativ pentru folosirea biletelor speciale pe tot teritoriul țării, indiferent de județul unde sunt emise și de județele între care se face călătoria, așa cum se întâmplă cu biletele de tren și în cazul biletelor pentru pensionari.
  3. Facilitarea transportului ocazional cu bilete speciale de călătorie (pentru evenimente culturale și sportive sau pentru acțiuni socio-integrative de petrecere a timpului liber).

Domnul secretar de stat a insistat asupra faptului că înțelege foarte exact problemele semnalate, exprimându-și totodată susținerea față de demersurile noastre. Se impune așadar modificarea în consecință a Legii 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, iar inițiativa în acest sens poate veni din partea Ministerului Muncii sau dinspre Parlament.

Avem convingerea că discuțiile deosebit de constructive avute ne vor ajuta în eforturile pe care le facem pentru ca drepturile persoanelor cu dizabilități în privința accesului deplin la transportul public să nu mai fie îngrădite de bariere birocratice.

Tocmai de aceea, ținem să mulțumim și pe această cale domnului secretar de stat Grigoraș pentru disponibilitatea de a ne primi și de a ne acorda sprijinul său.

Sari la conținut