Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Proiectului social Kaufland „Nu ești singur”

Proiectului social Kaufland „Nu ești singur”

Comunicat de presă

KAUFLAND sponsorizează CONSILIUL NAȚIONAL al Dizabilității cu 24.000 lei, pentru dezvoltarea proiectului social „Nu ești singur” la nivel național

KAUFLAND sponsorizează CONSILIUL NAȚIONAL al DIZABILITĂȚII (CNDR) cu 24.000 lei, pentru dezvoltarea proiectului social „Nu ești singur” la nivel național.

Sponsorizarea este oferită Consiliului Național al Dizabilității din România sub formă de tichete sociale pentru achiziția de produse alimentare și igienico sanitare.
Astfel, 480 de persoane cu dizabilități vor fi ajutate să depășească starea de izolare socială, în contextul generat de pandemia de COVID 19.
Conform proiectului aprobat, opt organizații din CNDR vor beneficia de tichete sociale:
Asociația Persoanelor cu Handicap Neuromotor din România (AHNR) primește tichete sociale în valoare de 4000 lei.
Asociația „Ridică-te și umblă” primește tichete sociale în valoare de 4000 lei.
Asociația Națională a Surzilor din România – ANSR primește tichete sociale în valoare de 3000 lei.
Asociația Nevăzătorilor din România – ANVR primește tichete sociale în valoare de 3000 lei.
Asociația Distroficilor Muscular din România (ADMR) primește tichete sociale în valoare de 3000 lei.
Asociația RENINCO – Rețeaua Națională de Informare și Cooperare pentru Integrarea în Comunitate a Copiilor și Tinerilor cu Cerințe Educative Speciale primește tichete sociale în valoare de 3000 lei.

Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România (ANCAAR) primește tichete sociale în valoare de 3000 lei.
Asociația Invalizilor de Război Nevăzători (AIRNR) primește tichete sociale în valoare de 1000 lei.
Fiecare organizație va distribui tichetele sociale prin filialele sale și prin punctele sale de lucru. Persoanele cu dizabilități singure vor fi sprijinite de organizațiile din care fac parte în vederea achiziționării de alimente și produse igienico sanitare.
„Prin proiectul Kaufland, Consiliul Național al Dizabilității din România va veni în sprijinul a 480 de persoane cu dizabilități, acestea vor beneficia de tichete sociale cu care pot cumpăra hrană și produse de igienă. Multe persoane cu dizabilități se confruntă cu lipsuri, iar igiena este obligatorie pentru a evita îmbolnăvirea. Atenția pe care o primesc beneficiarii proiectului Kaufland le va aduce speranța depășirii acestei crize, ceea ce va contribui în egală măsură și la păstrarea sănătății.
Sunt persoane adulte cu dizabilități care locuiesc cu familia extinsă, frați, cumnați, copiii acestora, părinți. Din cauza pandemiei de COVID 19, o parte a membrilor familiilor și-au pierdut locul de muncă, veniturile acestora sunt insuficiente.
Consiliul Național al Dizabilității din România va face eforturi pentru a sprijini persoanele cu dizabilități care solicită ajutor, până la finalul pandemiei de COVID 19, prin continuarea distribuirii de alimente și produse igienico sanitare”, a declarat Daniela TONTSCH, președinta Consiliului Național al Dizabilității din România.

Sari la conținut