Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Întâlnire cu premierul României Ludovic Orban

Întâlnire cu premierul României Ludovic Orban

Întâlnire cu premierul României

 

Anunțăm cu bucurie faptul că marți, 28 aprilie, președintele organizației noastre a fost primit în audiență de către prim-ministrul României, domnul Ludovic Orban.

Întâlnirea, la care a participat și secretarul general al Guvernului, domnul Antonel Tănase, un susținător consecvent al activității Asociației Nevăzătorilor din România, a avut loc la Palatul Victoria și a durat aproximativ o jumătate de oră, desfășurându-se într-o atmosferă destinsă.

În cadrul discuțiilor, președintele ANR a adus în atenția premierului trei subiecte principale, adresându-i totodată rugămintea de a sprijini, cu înalta sa autoritate, demersurile noastre:

– modificarea legii pensiilor, care în forma actuală este dezavantajoasă pentru nevăzători;

– revenirea la susținerea prin lege a unităților protejate care fac producție sau furnizează servicii;

– inițierea unui program național de subvenționare a tehnologiei asistive.

Au fost, de asemenea, abordate, bineînțeles, aspecte ale actualității, cu accent pe dificultățile cu care se confruntă maseurii deficienți de vedere, ca urmare a măsurilor organizatorice de urgență adoptate în unitățile sanitare. Totodată, domnul prim-ministru a fost interesat dacă și în ce măsură pandemia de coronavirus a afectat comunitatea deficienților de vedere.

La finalul întrevederii, domnul prim-ministru Ludovic Orban a ținut să precizeze că a avut dintotdeauna o relație foarte bună cu asociația noastră și că speră să colaborăm cel puțin la fel de eficient în viitor. A adăugat că și-a notat solicitările pe care i le-am adresat, subliniind că subiectele i se par îndreptățite și că, de îndată ce prioritățile de sănătate publică o vor îngădui, își dorește să avem o nouă întâlnire, pentru a găsi împreună soluțiile cele mai potrivite spre mai binele persoanelor cu dizabilități vizuale.

Ținem să adresăm pe această cale mulțumiri atât domnului prim-ministru, cât și domnului secretar general al Guvernului pentru disponibilitatea de a se apleca, chiar și în aceste vremuri tulburi, asupra problemelor unei categorii sociale vulnerabile și de a ține cont de sugestiile venite din partea organizației noastre.

Sari la conținut