Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Deciziile Consiliului Director al ANR (27 aprilie 2020)

Deciziile Consiliului Director al ANR (27 aprilie 2020)

Întrunit în şedinţă extraordinară, prin teleconferinţă, în data de 27 aprilie a.c., Consiliul Director al ANR a adoptat următoarele hotărâri:

  1. Prelungirea, până cel târziu la data de 31 decembrie 2020, a mandatelor reprezentanţilor aleşi în toate structurile de conducere ale organizaţiei de la nivel local, până la nivel naţional. Această măsură a fost adoptată întrucât, din cauza problemelor majore de sănătate publică din România, procesul electoral nu se mai poate desfăşura în reperele temporale preconizate.

        Calendarul alegerilor va fi stabilit în funcţie de evoluţia evenimentelor.

  1. Modificarea, în mod excepţional, a ritmului de apariţie a publicaţiilor editate de către organizaţie, având în vedere faptul că măsurile de distanţare socială luate de către autorităţi pe perioada stării de urgenţă nu au permis funcţionarea normală a tipografiei braille şi a studioului de înregistrări.

         Astfel, revista ”Litera noastră„ va avea trei numere duble (martie-aprilie, mai-iunie şi iulie-august), iar revista audio ”Impact„ va apărea în două numere duble (martie-aprilie şi mai-iunie).

  1. Completarea regulamentelor concursurilor „Prietenii cărţii braille” şi „Performanţa braille” cu precizarea că faza pe filială a concursurilor va avea loc şi în cazul în care va exista un singur concurent. Acesta va fi premiat în funcţie de puntcajul obţinut şi se va califica dacă va realiza baremul.
  2. Modificarea, din cauza restricţiilor instituite de către autorităţi, a datelor la care se vor desfăşura fazele concursului „Imaginea ta contează”, programat iniţial în cursul lunii iunie. Ediţia din acest an a întrecerii destinate femeilor cu dizabilităţi vizuale va avea loc în toamnă, împreună cu concursul „Pe meridianele culturii”.
  3. Stabilirea datei de 29 mai drept termen pentru înscrierea la concursul „Filiala anului”. În acest sens, va fi transmisă cât mai curând posibil o informare insotita de documentele necesare şi criteriile de departajare.
  4. Iniţierea demersurilor pentru achiziţionarea de termometre cu sinteză vocală în limba română, la un preţ accesibil pentru membri, date fiind necesităţile perioadei actuale.

Totodată, având în vedere numeroasele întrebări primite de la membri, Consiliul Director precizează că ediţia din acest an a concursurilor naţionale braille a fost doar amânată, nu anulată, urmând a se desfăşura în toamnă, după un calendar ce va fi stabilit şi anunţat în timp util.

În numele Consiliului Director al ANR,

Preşedinte,

Tudorel Tupiluşi

Sari la conținut