Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Deciziile Consiliului Director al ANR (13 decembrie 2019)

Deciziile Consiliului Director al ANR (13 decembrie 2019)

În şedinţa din data de 13 decembrie a.c., desfăşurată prin teleconferinţă, Consiliul Director al ANR a adoptat următoarele hotărâri:

 1. Validarea alegerilor de la nou înfiinţata filială Sălaj. Rezultatele au fost următoarele: Preşedinte – Elena–Adela Tirizică, Vicepreşedinţi – Mariana Sână şi Ferencz Denes, Membri ai Consiliului Director – Marius-Gheorghe Coşar şi Ferencz Lukacs.
 2. Aprobarea schiţei Calendarelor de activităţi culturale şi sportive pe anul 2020, conform anexei. Datele exacte, precum şi filialele care vor organiza acţiunile vor fi stabilite după aprobarea bugetului organizaţiei.
 3. Selectarea drept material bibliografic pentru ediţia din anul 2020 a concursului “Prietenii cărţii braille” a volumului “Cu soţul meu” de Fanny Rebreanu (Editura pentru Literatură – Bucureşti, 1964). Este marcată astfel împlinirea unui secol de la apariţia romanului “Ion” de Liviu Rebreanu – primul roman românesc modern. Exemplarele braille vor fi transmise filialelor până la data de 31 ianuarie 2020.
 4. Majorarea de la 20 la 30 de lei, începând cu ediţia 2020, a sumei alocate pe zi pentru cazarea şi masa participanţilor la concursul de şah „Memorialul Francisc Cori” rezervat elevilor din şcolile pentru deficienţi de vedere.
 5. Modificarea regulamentului concursului „Tinere talente” prin introducerea precizării că participanţii pot prezenta exclusiv piese muzicale (interpretate vocal sau la instrument, individual sau în grup).
 6. Aprobarea solicitării jucătorilor de goalball Nicolae Burulea şi Krisztian Kovacs, de la clubul Lamont Cluj, de a se transfera, începând cu ediţia de campionat din anul 2020, la echipa filialei ANR Satu Mare. Pentru a avea drept de joc, cei doi sportivi vor achita anual filialei pentru care evoluează echivalentul unei cotizaţii.
 7. Trecerea efectivă în proprietatea Filialei Judeţene Vaslui, prin donaţie, a imobilelor pe care Asociaţia Nevăzătorilor din România le deţine în Bârlad şi Vaslui, în baza acordului de principiu dat de Adunarea Generală prin hotărârea nr. 4, adoptată în şedinţa din 14-15 martie 2018. În acest sens, domnul Vicepreşedinte Mihăiţă Olaru este împuternicit să semneze în numele Consiliului Director al ANR actele de donaţie şi toate documentele necesare.
 8. Nominalizarea domnului Prim-vicepreşedinte Mihai Dima ca reprezentant al ANR în Comisia de legătură a Uniunii Europene a Nevăzătorilor EBU cu Comisia Europeană a Statelor UE.

Membrii Consiliului Director ţin să atragă atenţia asupra a două aspecte organizatorice deosebit de importante:

– Obţinerea de către toate filialele ANR, în cât mai scurtă vreme, a licenţelor pentru servicii sociale, documente care vor deveni indispensabile încheierii de colaborări cu instituţii publice.

– Actualizarea de către fiecare filială a formularului de adeziune, în conformitate cu noile prevederi legislative din domeniul protecţiei datelor cu caracter personal.

De asemenea, în cadrul şedinţei s-a stabilit ca până la sfârşitul lunii ianuarie să fie transmise precizările necesare pentru concursul “Filiala anului”, în care este premiată filiala cu cea mai mare sumă atrasă din alte surse decât cotizaţiile şi donaţiile membrilor.

În numele Consiliului Director al ANR,

Preşedinte,

Tudorel Tupiluşi

ANEXĂ

Deciziile Consiliului Director al ANR

(13 decembrie 2019)

Activităţile culturale şi sportive ale ANR pe anul 2020

A. Calendarul cultural

 1. “Prietenii cărţii Braille”:
 • 25 aprilie 2020 – faza pe filiale;
 • 9 mai 2020 – faza zonală;
 • 23 mai 2020 – faza finală.

2. “Imaginea ta contează”: în cursul lunii iunie.

3. Festivalul “Ion Blăjan”: ultima decadă a lunii iunie.

4. Festivalul de artă dramatică “Mihai Codreanu”: în cursul lunii septembrie.

5. “Pe meridianele lumii”:

 • 26 septembrie – faza pe filiale;
 • 10 octombrie – faza zonală;
 • 24 octombrie – faza finală.

6. Festivalul “Vasile Snacoveanu” şi “Tinere Talente”: în cursul lunii noiembrie.

B. Calendarul sportiv

 1. Cupa României la goalball: în cursul lunii martie.
 2. Campionatul Naţional de Popice: în a doua parte a lunii aprilie.
 3. „Memorialul Francisc Cori”: în semestrul 1.
 4. Campionatul Naţional de Goalball: se va desfăşura în formatul din 2019, cu trei turnee care vor avea loc în lunile iunie, septembrie şi noiembrie.
 5. Finala Campionatului Naţional de Şah: sfârşitul lunii august.
 6. Finala Campionatului Naţional de Table: în cursul lunii septembrie.
Sari la conținut