Sari la conținut
Prima pagină » Blog » O modificare legislativă binevenită pentru persoanele cu dizabilități

O modificare legislativă binevenită pentru persoanele cu dizabilități

O modificare legislativă binevenită pentru persoanele cu dizabilități

Asociația Nevăzătorilor din România salută călduros modificarea, în ședința Guvernului din data de 18 iulie, a HG 1017/2018 pentru aprobarea Normelor metodologice  privind modalitatea de acordare a drepturilor la transport interurban gratuit persoanelor cu handicap, în sensul introducerii posibilității ca biletele să poată fi distribuite și de către organizațiile nonguvernamentale.

Adoptarea acestei măsuri vine, după cum s-a subliniat de altfel de către reprezentanții Executivului, în întâmpinarea solicitărilor persoanelor cu dizabilități și ale organizațiilor lor.

Ne bucurăm să constatăm că demersurile susținute pe care le-am întreprins în ultima jumătate de an s-au concretizat. Ținem de aceea să mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături, înțelegând importanța facilitării accesului persoanelor cu dizabilități la drepturile stipulate prin lege. Ne referim îndeosebi la domnul ministru al muncii Marius-Constantin Budăi, care s-a implicat personal în rezolvarea problemei, și la conducerea Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități.

Avem convingerea că reacția pozitivă a autorităților ilustrează consolidarea relațiilor dintre instituțiile statului în general și asociațiile persoanelor cu dizabilități, fapt ce constituie o premisă esențială pentru promovarea în societate a principiului egalității de șanse.

Sari la conținut