Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Deciziile Consiliului Director al ANR (21 mai 2019)

Deciziile Consiliului Director al ANR (21 mai 2019)

 În şedinţa din data de 21 mai a.c., desfăşurată la Băile Felix, judeţul Bihor, Consiliul Director al ANR a adoptat următoarele hotărâri:

  1. Însărcinarea Comisiei de Educaţie şi Formare Profesională cu discutarea în regim de urgenţă a problemei adaptării manualelor pentru elevii deficienţi de vedere şi desemnarea profesorilor care să se ocupe de această operaţiune. O asemenea măsură se impune în contextul în care Ministerul Educaţiei Naţionale a adoptat planul cadrul pentru elevii cu deficienţă vizuală, iar programele specifice pe discipline de învăţământ sunt în curs de elaborare. Se impune precizat că, adaptările înseamnă exclusiv prezentarea conţinuturilor într-o manieră accesibilă.
  2. Decontarea din Fondul de solidaritate, începând cu acest an, a cheltuielilor de transport pentru profesorii fără deficienţă vizuală care însoţesc elevii la concursul naţional de şah „Memorialul Francisc Cori”.
  3. Consultarea filialelor cu privire la titulatura Festivalului Naţional de Artă Dramatică pentru Nevăzători. Propunerile pot fi trimise pe adresa de e-mail cultural@anvr.ro până la data de 1 iulie, urmând ca membrii Consiliului Director să voteze denumirea în următoarea şedinţă.
  4. Modificarea regulamentului Festivalului Naţional de Artă Dramatică pentru Nevăzători, la propunerea filialelor Arad, Bacău, Brăila şi Constanţa cu privire la numărul maxim de concurenţi şi repartizarea lor pe secţiuni. Astfel, o filială poate participa în concurs cu maximum 15 actori, iar repartizarea lor la secţiunile “teatru” şi “scenete” se va face în funcţie de cerinţele pieselor jucate.

Totodată, Consiliul Director precizează că negativele pieselor pentru Festivalul „Vasile Snacoveanu” nu pot include voci de fundal. În plus, la secţiunea folk nu se admite folosirea negativelor; concurenţii se pot acompania singuri sau pot fi acompaniaţi  de către o altă persoană cu deficienţă vizuală.

De asemenea, în cadrul şedinţei, au fost analizate sesizări şi petiţii, cei ce le-au trimis urmând să primească răspunsurile.

În numele Consiliului Director al ANR,

Preşedinte,

Tudorel Tupiluşi

Sari la conținut