Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Echipa României s-a calificat la Campionatul European de Fotbal pentru Nevăzători 2019

Echipa României s-a calificat la Campionatul European de Fotbal pentru Nevăzători 2019

Centrul Naţional de Fotbal Buftea găzduiește în perioada 27-30 martie, turneul de calificare la Campionatul European de Fotbal pentru Nevăzători.

Componenta echipei naţionale de fotbal a nevăzătorilor este urmatoarea:

portari: Vlad Tofan, Marius Corolea; jucători de câmp: Cosmin Calotă, Alexandru-Marian Cucu, Marius Hârleţ, Mihai Nistor (căpitanul echipei), Florin Kovacs , Krisztian Kovacs, Tiberiu Păun; antrenori: Sorin Lăpădatu, Florin Jidanu; ghid: Cristina Gabriela Neagu; doctor: Angela Ciubotaru.

România s-a calificat la turneul final după ce joi, 28 martie, a învins cu 2-1 reprezentativa Georgiei, în al doilea meci al turneului. În prima partidă, disputată pe 27 martie, naționala noastră a învins Belarus cu 3-0. Astfel, cu 6 puncte acumulate după primele două jocuri, tricolorii sunt calificați matematic la EURO, egalând astfel performanța din 2017, când a participat la turneul găzduit de Germania.

La turneul găzduit de România participă patru echipe: Belarus, Georgia, Grecia și țara gazdă. Campionatul European de Fotbal pentru Nevăzători va avea loc în Italia, în septembrie 2019.

Rezultatele și programul meciurilor:

Miercuri, 27 martie
România – Belarus 3-0
Georgia – Grecia 1-1

Joi, 28 martie
România – Georgia 2-1
ora 15.00: Grecia – Belarus

Sâmbătă, 30 martie
ora 10.00: Georgia – Belarus
ora 15.30: România – Grecia

La Campionatul European de Fotbal pentru Nevăzători se vor întrece zece echipe: primele opt clasate la ediţia precedentă (din 2017) şi primele două clasate la turneul de calificare găzduit de România.

Competiţia, organizată de Asociaţia Nevăzătorilor din România şi Federaţia Română de Fotbal, cu sprijinul Comitetului Naţional Paralimpic, are loc sub egida Federaţiei Internaţionale a Sportului pentru Nevăzători (International Blind Sport Association – IBSA).

Echipa naţională de fotbal pentru nevăzători a României a fost creată de către Asociaţia Nevăzătorilor din România în anul 2013. În susţinerea organizării acestei selecţionate naţionale, asociaţia a primit un sprijin decisiv din partea Comitetului Naţional Paralimpic Român şi a Federaţiei Române de Fotbal, structuri ce au finanţat primele acţiuni interne şi internaţionale. De altfel, Federația Română de Fotbal recunoaște și sprijină reprezentantiva tricolorilor nevăzători, în anul 2018 inaugurând, la Buftea, primul teren de fotbal pentru nevăzători din ţară.

Sari la conținut