Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Audio-ghid pentru copii și adolescenți la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Audio-ghid pentru copii și adolescenți la Muzeul Naţional al Literaturii Române

Pisissicius – audio-ghidul pentru copii și adolescenți la Muzeul Literaturii

Flaviu Predescu, dcnews.ro

„Bine ai venit! Eu sunt Pisissicius, motan de rasă invizibilă, ghidul tău aici, la Muzeul Național al Literaturii Române (…) Ne bucurăm că vrei să vizitezi muzeul împreună cu noi. Eu sunt Mihai Bisericanu. Iar eu sunt Annemary Ziegler. Noi doi suntem aici pentru a vorbi în numele echipei care a creat acest audioghid” acestea sunt mesajele de întâmpinare pe care copiii și, respectiv, adolescenții le pot asculta în căștile celor două audioghiduri MNLR, un proiect realizat de Primăria Capitalei prin Muzeul Național al Literaturii Române, în colaborare cu Asociația Da’DeCe și cu Societatea Română de Radiodifuziune.

Pentru a le cunoaște povestea și pentru a afla detaliile întregului proces de creație, dar și pentru a vă întâlni cu echipa proiectului, vă așteptăm joi, 14 martie 2019, ora 18.30, la sediul MNLR din Strada Nicolae Crețulescu 8, anunță MNLR într-un comunicat.

Cele două audioghiduri reprezintă un demers fără precedent în România, fiind un proiect cu impact social și educativ realizat în cadrul unei colaborări deosebite între un muzeu de importanță națională, o organizație non-guvernamentală și postul public de radio autohton. Vizitatorii se pot bucura de o experiență unică de explorare a conținutului sub forma unui scenariu coerent, dar și în mod selectiv, potrivit propriilor preferințe.

Începând cu 15 martie 2019, timp de o lună, atât copiii, adolescenții, părinții, profesorii, specialiștii în educația non-formală, cât și toți cei interesați vor putea utiliza în mod gratuit acest serviciu.

Audio-povestea Muzeului Național al Literaturii Române a început cu o serie de întâlniri cu grupuri de copii și adolescenți care au ales atât exponatele preferate, cât și cele despre care doreau să afle mai multe. A urmat o perioadă de analiză a publicului, precum și o perioadă de documentare, realizată de ehipa de muzeografi a MNLR. Textul a prins viață, ulterior, sub forma unui dialog original creat de Selma Dragoș, dramaturg, inventatoarea motanului de rasă invizibilă, Pisissicius, ghidul năzdrăvan al copiilor pe tot parcursul vizitei.

Echipa care a realizat audioghidul: Raluca Bem Neamu (coordonator proiect), Selma Dragoș (dramaturg), Iulia Iordan și Alexandra Cucu (educatori muzeali), Anița Grigoriu, Cristina Milca, Olimpia Novicov, Oana Oros, Gabriela Toma, Eugenia Țarălungă, Loredana Voicilă (muzeografi MNLR), Mihai Lungeanu (regizor artistic), Mihnea Chelariu (regizor tehnic), Attila Vizauer Mihai Bisericanu, Annemary Ziegler (interpretare text), Daniel Paul Ciobanu (colaborator editare), Sorina Vazelina (design hărți), Alexandra Zbuchea (analiză public).

Pentru vizualizarea promo-ului evenimentului de lansare, accesați următorul link:

Tot anul acesta, Muzeul Național al Literaturii Române va lansa audioghidul în limba română și în două limbi străine (engleză și franceză) pentru vizitatorii tineri și adulți, Ghidul MNLR în Braille pentru nevăzători în colaborare cu ANR (Asociația Nevăzătorilor din România) și Ghidul MNLR în limbaj mimico-gestual pentru persoane cu deficiențe de auz în parteneriat cu ANIALMG (Asociația Națională a Interpreților Autorizați în Limbaj Mimico-Gestual).

Sari la conținut