Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Ministerul Finanțelor Publice confirmă faptul că prestațiile sociale vor fi asigurate de la Bugetul de stat

Ministerul Finanțelor Publice confirmă faptul că prestațiile sociale vor fi asigurate de la Bugetul de stat

  • de
  • Stiri

În contextul discuțiilor asupra proiectului bugetului de stat pentru anul 2019 referitoare la faptul că prestațiile sociale pentru persoanele cu handicap se vor asigura din bugetul local, am transmis către Ministerul Finanțelor Publice o adresă prin care ne exprimam îngrijorarea față de această hotărâre și am solicitat clarificări în acest sens.

Astăzi15 februarie, am primit răspunsul oficial al Ministerului Finanțelor Publice prin care suntem asigurați că ”Sumele aferente plății prestațiilor sociale se asigură, în continuare, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Muncii și Justiției Sociale, iar plata acestora se realizează de către Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială prin agențiile județene pentru plăți și inspecție socială, respectiv a municipiului București, potrivit prevederilor art. 58 alin. (10) din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare”.

Răspunsul complet îl puteți citi aici.

Consilier juridic,

Maria Găman

Sari la conținut