Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Festivalul „Ion Blajan” – comunicat de presă

Festivalul „Ion Blajan” – comunicat de presă

Comunicat de presă – Festivalul de folclor și romanțe ”Ion Blăjan” destinat interpreţilor amatori cu deficienţe de vedere, ediţia a XII-a – Predeal

Asociația Nevăzătorilor din România (ANR) şi filiala judeţeană Braşov a organizaţiei au plăcerea de a vă invita marţi, 12 iunie, cu începere de la ora 9.30, în sala de festivităţi a Liceului Mihail Săulescu din Predeal, la cea de a XII-a ediţie a Festivalului de folclor și romanțe ”Ion Blăjan”, concurs național destinat interpreților amatori cu deficiențe de vedere din România.

Vor urca pe scenă 64 de artiști amatori din toate regiunile ţării, iar juriul va fi format din personalități de prestigiu ale muzicii. Ar fi o bucurie pentru noi să vă avem alături la această manifestare deosebit de importantă pentru comunitatea persoanelor cu dizabilități vizuale din țara noastră, dar și pentru publicul larg, care va avea ocazia să descopere că talentul și perseverența nu pot fi îngrădite de deficienţe.

Evenimentul este susţinut de Lions Club Braşov şi Hotel Rozmarin Predeal. Intrarea este liberă.

Asociația Nevăzătorilor din România (ANR) este organizația nonguvernamentală reprezentativă la nivel național care apără și promovează interesele persoanelor cu deficiență de vedere. Prin cele 35 de filiale ale sale, Asociația cuprinde peste 40.000 de membri (persoane cu handicap vizual grav, accentuat și mediu) de pe întreg teritoriul țării.

Asociația Nevăzătorilor din România are statut de utilitate publică acordat de Guvernul României prin H.G. 1033/03.09.2008, fiind recunoscută ca organizație națională reprezentativă a nevăzătorilor atât de către autoritățile publice române, cât și de către organizațiile internaționale ale deficienților de vedere. Este membră a Uniunii Europene a Nevăzătorilor, a Uniunii Mondiale a Nevăzătorilor, a Consiliului Național al Dizabilității și, implicit, a Forumului European al Dizabilității.

Asociaţia Nevăzătorilor din România filiala Brașov reprezintă, încă din anul 1961, pe plan județean, interesele deficienților de vedere, oferind servicii și programe socio-profesionale, cultural-educaționale, de sport și timp liber.

Preşedinte ANR Filiala Braşov,

 Jr. Virgil Lazăr

Sari la conținut