Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Deciziile Consiliului Director al ANR (22 mai 2018)

Deciziile Consiliului Director al ANR (22 mai 2018)

În şedinţa din data de 22 mai a.c., desfăşurată la Bucureşti, Consiliul Director al ANR a adoptat următoarele hotărâri:

  1. Aprobarea regulamentului Festivalului de artă dramatică destinat artiştilor nevăzători, acţiune a cărei primă ediţie va avea loc în acest an. Textul regulamentului, care include sugestiile filialelor Arad şi Constanţa, se regăseşte în anexă.
  2. Stabilirea următoarelor valori ale premiilor pentru Festivalul de artă dramatică:

–  secţiunea Teatru: locul I – 100 lei pentru fiecare component al trupei (maximum 1.000 lei);

– secţiunea Scenete: locul I – 100 lei pentru fiecare component al trupei (maximum 400 lei), locul II – 75 lei pentru fiecare component al trupei, locul III – 50 lei pentru fiecare component al trupei;

– secţiunea Monolog: locul I – 100 lei, locul II – 75 lei, locul III – 50 lei.

  1. Adoptarea următoarelor propuneri ale Comisiei de sport:
  • modificarea modului de alcătuire a echipei naţionale de şah a nevăzătorilor, în sensul includerii automate a jucătorului cu cel mai mare coeficient Elo, cu condiţia ca acesta să fi participat, în anul anterior convocării, la cel puţin un concurs de şah clasic omologat. Alături de şahistul cu cel mai mare coeficient Elo, vor face parte din echipă ocupanţii primelor locuri la campionatul naţional.
  • înscrierea echipei de goalball a a filialei ANR Iaşi (cu elevi de la Liceul Special „Moldova” din Târgu-Frumos) în ediţia din acest an a Campionatului naţional.

Consiliul Director reiterează recomandarea adresată filialelor de a organiza pe plan local concursuri de bowling, pentru promovarea acestui sport în comunitatea deficienţilor de vedere din ţara noastră.

Totodată, Consiliul Director solicită filialelor să actualizeze baza de date, astfel încât, la finele anului 2018, aceasta să fie adusă la zi, iar statisticile privitoare la membrii organizaţiei să poată fi prezentate Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Dizabilităţi.

În numele Consiliului Director al ANR,

Preşedinte

Tudorel Tupiluşi

Sari la conținut