Sari la conținut
Prima pagină » Blog » 5 mai – Ziua Europeană pentru Viaţă Independentă

5 mai – Ziua Europeană pentru Viaţă Independentă

Pe data de 5 mai a.c. în centrul Capitalei, Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi împreună cu Ministerul Muncii şi Justiţiei în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti şi organizaţiile nonguvernamentale ale persoanelor cu dizabilităţi au sărbătorit Ziua Europeană pentru Viaţă Independentă.

A fost o zi plină de semnificație atât pentru persoanele cu dizabilități, cât și pentru întreaga societate, în contextul conștientizării importanţei de a crea o societate incluzivă.

Ziua de 5 mai a fost marcată prin activități sportive la care au participat persoane cu dizabilităţi, mari sportivi și reprezentanți ai instituţiilor statului. A avut loc demonstrații de tir cu arcul, tenis sau baschet la care au participat sportivi în fotoliu rulant și o cursă de biciclete în tandem.

Președintele Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități Adrian Vlad CHIOTAN a participat la cursa de biciclete tandem alături de președintele Asociației Nevăzătorilor din România Tudorel Tupiluși, iar ministrul Ioana Bran a participat alături de o tânără nevăzătoare, Petra.

Alături de ministrul Ioana Bran s-au mai aflat și doi mari sportivi: medaliata olimpică Diana Bulimar și multiplul campion mondial Marian Drăgulescu. Cei doi gimnaști au participat, în premieră și pentru ei, la cursa de biciclete în tandem. (sursa anpd.gov.ro)

Sari la conținut