Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Curs de producție sunet pentru nevăzători

Curs de producție sunet pentru nevăzători

Studiourile SFERA organizează, în premieră în România, cursuri de producție sunet special concepute pentru persoanele cu dizabilități de vedere. Cursurile vor fi susținute de profesioniști în domeniu, care au lucrat anul trecut cu nevăzători în proiectul „Radioul – o meserie pentru nevăzători” realizat de Asociația Nevăzătorilor din România.

Pe tot parcursul verii, începând cu 1 iunie, în serii de câte 10 zile, doritorii vor putea frecventa cursurile în str. Traian nr. 150 din Bucureşti.

Prima parte a cursului va cuprinde noțiuni teoretice (de 50 minute) iar a doua parte (de 90 de minute) va consta în pratica pe următoarele echipamente specifice: DAW (digital audio workstation), ProTools 2018, mixer analogic Mackie 32.8, placă de sunet Focusrite Clarett2Pre/Saffire Pro26, preamplificator Ultragain Pro, procesor outboard de dinamică Multicom Pro XL, microfoane: AKG C4000B, RODE NT1A, Sennheiser e906, e965, MD 431, SHURE KSM9, monitoare de studio Behringer Truth B2031, și computer Apple iMac.

În cadrul capitolului teoretic vor fi aprofundate noțiuni despre: tipuri de microfoane, tipuri de cabluri și preamplificatoare, plăci de sunet, conversie AD/DA (analog-digital/digital-analog), medii de ascultare, boxe, calibrare, tehnici de înregistrare, principii de editare audio, tehnici de mixaj audio și masterizare.

Partea practică a cursului va consta în: comparație prin ascultare între microfoane, folosind diverse surse sonore, stabilirea traseelor audio, setări pentru interfețe audio, niveluri de înregistrare, monitorizare, imprimare de voce/intstrument, editare VoiceOver, editare Background, procesoare audio (egalizare, dinamică, modulație), finalizare, masterizare de broadcast, standarde de export.

Prețul cursului este de 1.170 lei / persoană. Suma reprezintă jumătate din costul real al cursului, cealaltă jumătate fiind acoperită de Studiourile SFERA și echipa de instructori.

Doritorii se pot înscrie și pot obține mai multe informații la numărul de telefon 0726.085.407.

Activitatea domnului Tică Alexe, managerul studiourilor, este bine cunoscută în comunitatea nevăzătorilor datorită profesionalismului desăvârșit cu care a susținut anul trecut cursul de radio pentru nevăzători. Ideea de a dezvolta un astfel de curs a izvorât din descoperirea talentului auditiv deosebit pe care persoanele cu dizabilitate vizuală îl dezvoltă și din posibilitatea de a practica cu succes această meserie.

Sari la conținut