Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Deciziile Consiliului Director al ANR (21 noiembrie 2017)

Deciziile Consiliului Director al ANR (21 noiembrie 2017)

În şedinţa din data de 21 noiembrie a.c., desfăşurată la Predeal, judeţul Braşov, Consiliul Director al ANR a adoptat următoarele hotărâri:

  1. Validarea rezultatelor alegerilor de la filiala Harghita – Covasna care au avut loc în data de 15 septembrie 2017. În urma procesului electoral, în funcţia de preşedinte a fost aleasă doamna Mariana Tamaş, iar în cea de vicepreşedinte, rămasă vacantă, doamna Ana-Iboi Lukacs.
  2. Menţinerea valorilor de referinţă ale cotizaţiei de membru ANR pentru anul 2018:
  • 100 lei pentru gradul grav cu însoţitor;
  • 60 lei pentru gradul grav fără însoţitor;
  • 50 lei pentru gradul accentuat;
  • 12 lei pentru gradul mediu.

3. Menţinerea valorilor abonamentelor pentru anul 2018 la publicaţiile ANR:

  • „Litera noastră” – varianta în scriere braille: 30 lei;
  • „Litera noastră” – varianta în scriere obişnuită: 20 lei;
  • „Impact” – revista audio: 30 lei.

Conform deciziilor anteriore, revista audio nu va mai fi transmisă filialelor pe compact disc ci va fi descărcată de pe server-ul FTP. Varianta transmiterii pe compact disc va rămâne valabilă doar pentru abonaţii care doresc să primească publicaţia la domiciliu.

4. Solicitarea de urgenţă a unei audienţe la ministrul educaţiei, în vederea identificarii unor soluţii de natură legislativă şi administrativă, pentru rezolvarea problemelor generate de apariţia Hotărârii Guvernului nr. 564/2017, care afectează şcolile pentru deficienţii de vedere.

5. Modificarea formulei de organizarea a concursurilor naţionale „Pe meridianele lumii” şi „Imaginea ta contează” în sensul în care câştigătorii fazei pe filială vor fi repartizaţi, în anul 2018,  în două zone, nu în trei cum s-a procedat anterior.

6. Aprobarea următoarelor propuneri ale Comisiei de sport a ANR:

– Acordarea de premii în bani, din fondul de solidaritate al ANR, pentru primii trei clasaţi la finala naţională de table. Premiile vor avea următoarele valori: locul I – 200 lei; locul II – 150 lei; locul III – 100 lei.

– Remunerarea, din fondul de solidaritate al ANR, a arbitrului principal de la finala naţională de table cu suma de 200 lei.

– Remunerarea arbitrului de goalball din fondul de solidaritate cu suma de 100 de lei/turneu.

– Transmiterea către filiale a unei cereri de ofertă pentru confecţionarea de seturi de table adaptate. În urma selectării variantei optime sub raportul calitate/preţ, serviciul sport al Consiliului Director va achiziţiona 20 de seturi, care vor fi utilizate la finala naţională pentru asigurarea uniformităţii tablelor folosite.

– Majorarea premiilor la finala Campionatului Naţional de Goalball, după cum urmează: locul I – 800 lei, locul II – 700, locul III – 600.

– Majorarea premiilor la finala Campionatului naţional de popice, la întrecerea individuală, după cum urmează: locul I – 200, locul II – 150, locul III – 100. Premiile se vor acorda atât la masculin, cât şi la feminin pe categorii de acuitate vizuală. Dacă la una dintre categorii participă un singur concurent, acesta va fi premiat cu 50% din valoarea premiului pentru locul I.

– Recomandarea adresată filialelor de a promova jocul de bowling în rândul nevăzătorilor şi de a organiza competiţii amicale în acest sens.

–  Organizarea într-o nouă formulă, experimentală, pe echipe, a concursului naţional de şah al elevilor din şcolile pentru deficienţi de vedere „Memorialul Francisc Cori”. Fiecare şcoală va participa cu o echipă formată din trei copii, iar competiţia se va desfăşura în sistem turneu, cu şapte runde. De asemenea, se va încerca formarea unei a opta echipe, alcătuită din elevi deficienţi de vedere care învaţă în şcolile obişnuite. Pentru finala naţională de şah a seniorilor se vor califica cei 2 elevi care obţin cel mai mare număr de puncte la prima masă.

– Reducerea de la 12 la 6 a numărului jucătorilor calificaţi automat la finala Campionatului naţional de şah a Deficienţilor de Vedere. Măsura va intra în vigoare începând cu ediţia din anul 2019. Astfel, din finala ce va avea loc în anul 2018 se vor califica doar primii şase clasaţi.

În numele Consiliului Director al ANR

Preşedinte,

Tudorel Tupiluşi

Sari la conținut