Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Deciziile Consiliului Director al ANR (19 iulie 2017)

Deciziile Consiliului Director al ANR (19 iulie 2017)

Întrunit în data de 19 iulie a.c., prin teleconferinţă, Consiliul Director a adoptat următoarele hotărâri:

  1. Aprobarea proiectului activităţilor specifice şi bugetului de cheltuieli estimat pentru anul 2018, ce urmează să fie depuse la Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi.
  2. Aprobarea propunerilor Comisie de Resurse Umane, incluziune şi accesibilitate întrunită în şedinţă la Constanţa în data de 3 iulie 2017 ( conform Anexei );
  3. Aprobarea drept bibliografie pentru concursul „Prietenii cărţii braille” ediţia 2018 a lucrării „1918 – Desăvârşirea unităţii statului român” volumul al treilea din „Din Istoria României” scrisă de prof. univ. dr. Marcel Ştirban.

În cadrul şedinţei au fost prezentate informării privind atât întâlnirile avute cu autorităţile, cât şi demersurile legislative întreprinse în ultima perioadă.

Totodată, au fost discutate o serie de aspecte organizatorice privind filiala Tulcea, comunicându-se recomandări în acest sens.

În numele Consiliului Director al ANR,

Preşedinte,                                                                               

Tudorel Tupiluşi

 

ANEXĂ

la

Deciziile Consiliului Director al ANR

19 iulie 2017

La propunerea Comisie de Resurse Umane, incluziune şi accesibilitate a ANR, Consiliul Director adoptă următoarele decizii:

  1. Începerea demersurilor pentru ca ANR să fie recunoscută ca Autoritate de certificare şi verificare pentru scrierea în alfabetul Braille, accesibilizarea paginilor web pentru deficienţi de vedere, precum şi a accesibilizării mediului fizic pentru persoanele cu dizabilităţi vizuale;
  2. Realizarea unei platforme de website pentru filialele care nu au website propriu, cu posibilitatea de personalizare a secţiunilor website-ului. Filialele care au deja website propriu pot opta pentru realizarea unei legaturi cu platforma.
  3. Emiterea unei recomandări către toate filialele să facă demersuri pe lângă autorităţile locale pentru includerea unui reprezentant al asociaţiei în comisiile de recepţie şi adaptare a lucrărilor de interes public conform art 62, alin. 4, din Legea 448 modificat prin ordonanţa 51/2017. Acordarea de consultanţă şi sprijin de către structura centrală a ANR, filialelor care întâmpină dificultăţi în realizarea demersurilor privind accesibilizarea.
  4. Realizarea unui sondaj printre membrii ANR utilizatori ai sintezei vocale în legatură cu programele de sinteză vocală existente la momentul de faţă şi a cerinţelor pe care le au membrii utilizatori de la acestea, în vederea stabilirii unui plan de parcurs pentru realizarea unei voci sintetice în limba română.
  5. Realizarea unei pagini de facebook (grup deschis) cu numele “Accesibilizare versus Bariere” în care membrii noştri, dar şi alte persoane interesate de subiect să îşi poată exprima opiniile cu privire la stadiul accesibilizarii mediului fizic, informaţional şi comunicaţional pentru persoanele cu dizabilităţi.

În numele Consiliului Director al ANR,

Preşedinte,                                                                              

Tudorel Tupiluşi

Sari la conținut