Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Cursul “Radioul – o meserie pentru nevăzători”, la final

Cursul “Radioul – o meserie pentru nevăzători”, la final

Cursul “Radioul – o meserie pentru nevăzători” organizat în premieră de Asociația Nevăzătorilor din  România, susținut de Asociația Culturală Green Sugar Concept și finanțat de Ministerul Muncii și Justiției Sociale prin Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități s-a încheiat sâmbătă cu festivitatea de premiere.

Toți cursanții deficienți de vedere au absolvit cursul cu felicitări. Pe parcursul a două săptămâni, ei au învățat de la profesioniști consacrați despre ce înseamnă un post de radio, cum se realizează un interviu radiofonic, cum se prezintă o emisiune, cum se lucrează la un pupitru de sunet, tehnici de voiceover etc. Prin participarea la acest curs intensiv la care au învățat atât teoric, cât și practic ce presupune activitatea la un post de radio, mulți dintre ei au prins microbul radioului și își doresc să urmeze o carieră în acest domeniu. Cunoștințele acumulate de cursanți vor putea fi utilizate ca tehnică de comunicare și în alte meserii pe care aceștia doresc să le urmeze.

Felicităm tinerii absolvenți și sperăm să îi auzi cât de curând la radio. Ținem să exprimăm întreaga noastră apreciere pentru dăruirea și profesionalismul cu care cei trei profesori – Tică Alexe, Bogdan Calu și Marcel Platon – au insuflat în elevi pasiunea pentru arta radioului.

De asemenea, mulțumirile noastre se îndreaptă către toți cei care ne-au fost aproape în acest proiect de-a lungul celor două săptămâni și către cofetăria “Alice” pentru sponsorizarea dulce savurată de tinerii deficienți de vedere la festivitatea de premiere.

Sperăm ca acestă inițiativă, care se înscriere în seria demersurilor pe care Asociația Nevăzătorilor din România le realizează pentru identificarea de noi meserii pe care nevăzătorii le pot practica cu succes în prezent, să beneficieze în continuare de susținere financiară pentru a organiza și alte sesiuni de astfel de cursuri.

Fotografii cu tinerii cursanți la festivitatea de premiere.

  În imagine, grupul de absolvenți

În imagine, grupul de absolvenți

Sari la conținut