Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Ochiul Interior la 25 de ani

Ochiul Interior la 25 de ani

Pe 17 februarie 1992 era difuzată pentru prima dată, la principalul post național de radio, “România Actualități”, emisiunea “Ochiul Interior”. Realizată de un nevăzător, profesorul și scriitorul Radu Sergiu Ruba, ea urma să prezinte aspecte relevante privind specificul, activitățile și problemele persoanelor cu deficiență vizuală, reprezentând o iniţiativă de pionierat în presa românească.

Astăzi se împlinește un sfert de secol de la acel moment. 25 de ani în care săptămână de săptămână, fără întrerupere, cel mai ascultat post de radio din România a adus în prim plan, la oră de maximă audiență, universul deficienților de vedere. Considerăm că “Ochiul interior” este nu doar o sursă de informare pentru marele public, ci și cea mai importantă componentă mediatică a efortului societății noastre de a-și schimba mentalitatea față de persoanele cu dizabilități în general.

Grație acestui program, cele mai importante evenimente din ultimii 25 de ani ale comunității deficienților de vedere au putut fi cunoscute de o țară întreagă, înscriindu-se astfel în istoria sonoră înregistrată de radioul naţional. În opinia noastră, deschiderea arătată de către Radiodifuziunea Română față de nevăzători constituie, fără îndoială, nu doar un sprijin de excepţie, fără echivalent în presa de la noi, ci chiar un valoros exemplu pe plan internațional.

De aceea, la moment aniversar, ținem să adresăm Radiodifuziunii Române mulțumirile noastre cele mai sincere.

Ne exprimăm speranța că “Ochiul Interior” va face parte și în următorul sfert de secol din programul radioului public, ducându-și mai departe deosebita misiune informativă și educațională.

La mulți ani!

Sari la conținut