Sari la conținut
Prima pagină » Blog » ASOCIAŢIA NEVĂZĂTORILOR DIN ROMÂNIA LA MOMENT FESTIV

ASOCIAŢIA NEVĂZĂTORILOR DIN ROMÂNIA LA MOMENT FESTIV

COMUNICAT DE PRESĂ

ASOCIAŢIA NEVĂZĂTORILOR DIN ROMÂNIA LA MOMENT FESTIV

Asociaţia Nevăzătorilor din România sărbătoreşte, în 2016, 60 de ani de existenţă în forma sa actuală şi 110 ani de la înfiinţarea ei de către Regina Elisabeta.

Evenimentul va avea loc luni, 28 noiembrie a.c., la hotel Ibis Gara de Nord, Calea Griviţei nr. 143, sector 1, Bucureşti, orele 10.

Asociaţia Nevăzătorilor din România este organizaţia naţională care apară şi promovează interesele celor peste 100.000 de persoane cu deficienţă vizuală din ţara noastră. Prin cele 31 de filiale ale sale, asociaţia acoperă întreg teritoriul ţării oferind deficienţilor de vedere servicii socio – profesionale, culturale şi educaţionale pe care nu le furnizează nicio altă structură de stat sau privată. De altfel, importanţa instituţiei, precum şi caracterul ei reprezentativ reies din faptul că Guvernul României i-a acordat, în anul 2008 statut de utilitate publică.

Asociaţia Nevăzătorilor din România este una dintre cele mai vechi expresii ale societăţii civile româneşti, funcţionarea sa de-a lungul timpului şi rezultatele obţinute aducând în viaţa deficienţilor de vedere o transformare fundamentală. Totodată organizaţia reprezintă România în cele mai importante foruri internaţionale specifice – Uniunea Europeană a Nevăzătorilor, Uniunea Mondială a Nevăzătorilor, Forumul European al Dizabilităţii.

Marcăm aşadar mai bine de un secol de istorie neîntreruptă, derulată sub semnul dezideratului permanent de a îmbunătăţi condiţiile de viaţă ale nevăzătorilor, de a schimba percepţia opiniei publice cu privire la handicapul vizual şi de a oferi persoanelor cu deficienţă de vedere oportunitatea unei integrări sociale autentice.

Este un moment cu încărcătură specială, în care ne mândrim cu bilanţul trecutului şi ne preocupăm de perspectivele viitorului.

Sari la conținut