Sari la conținut
Prima pagină » Blog » BLIND MOBILITY DAY

BLIND MOBILITY DAY

INVITAȚIE BLIND MOBILITY DAY

Asociaţia Tandem și Asociatia Nevăzătorilor din România, în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Persoane cu Dizabilități vă invită sâmbătă 15 octombrie 2016 la evenimentul Blind Mobility Day de promovare a primei aplicații de GPS pietonal din România destinată persoanelor cu deficienţe de vedere, „Tandem Navigator”. Evenimentul va avea loc începând cu ora 11, în Foișorul Artelor de la intrarea în Parcul Alexandru Ioan Cuza dinspre Bulevardul Câmpia Libertății colț cu Bd. Baba Novac. Proiectul „Tandem Navigator” dezvoltat și implementat de Asociaţia Tandem, este finanţat printr-o sponsorizare câştigată în cadrul competiției de proiecte Urbaniada, organizată de ING Bank. Una din premisele integrării sociale a nevăzătorilor este mobilitatea, în special în metropole aglomerate cum este Bucureștiul. De ea depinde accesul la piața forței de muncă, la cultură si activități de petrecere a timpului liber. Într-un oraș precum Bucureștiul, în care arhitectura urbană nu permite modificări care să înlesnească mersul pe jos al nevăzătorilor iar aglomerația face folosirea câinilor ghizi complicată si chiar riscantă, tehnologiile moderne oferă o alternativă simplă și ieftină. Asociația Tandem dezvoltă mai multe modele inovatoare de accesibilizare de exterior și de interior, cu rol de orientare și ghidare, pe care a început să le implementeze în mediul stradal, pe autobuzele RATB, și în stațiile de metrou. Tandem Navigator este unul dintre aceste proiecte și a început în anul 2015 prin crearea unei aplicații de GPS pietonal pentru telefoanele mobile, pe platformele iOS si Android. Aplicația le permite nevăzătorilor să construiască trasee personalizate și apoi îi ajuta, prin vibrații și semnale sonore, să parcurgă aceste trasee. De asemenea, aplicația mai conține și 2500 de puncte de interes (treceri de pietoni, intrări în clădiri publice, etc), cartografiate cu aparate GPS de mare precizie, care pot fi folosite ca puncte de reper în interiorul unui traseu. Anul acesta vom mai adăuga și o rețea de 1500 de iBeaconi plasați în locații de interes public, care vor oferi, prin intermediul aceleiași aplicații, informații suplimentare despre aceste locații.

În cadrul evenimentului care va avea loc sâmbătă în foișorul de la intrarea în parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR) între orele 11:00 si 17:00, dorim sa îi familiarizăm pe nevăzători cu modul de utilizare al aplicației cu ajutorul voluntarilor noștri.

Pe lângă aceste demonstrații, plănuim sa organizam ture cu biciclete tandem și chiar un concurs de mers foarte încet cu bicicleta!

După prânz, vom încheia evenimentul cu doua mini-concerte în aer liber susținute de Nightloosers și un invitat surpriză.

Va așteptam cu drag!

Sari la conținut