Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Locul I pentru nevazatorii romani la turneul de fotbal IBSA Euro Challenge Cup

Locul I pentru nevazatorii romani la turneul de fotbal IBSA Euro Challenge Cup

Cu bucurie vă anunţăm că echipa naţională de fotbal a nevăzătorilor a căştigat întrecerea sportivă IBSA Euro Challenge Cup, desfăşurată la Thessaloniki în perioada 4 – 8 mai 2016!

La turneu au participat 6 echipe, împărţite în 2 grupe. România a făcut parte din prima grupă, alături de Georgia şi Rusia. În grupa a 2-a s-au întrecut echipele din Moldova, Albania şi Ungaria.

Reprezentativa României a câştigat prima grupă după un meci egal cu Rusia şi cu o victorie în faţa echipei Georgei cu scorul de 2 – 1.

În semifinală România a întrecut echipa Moldovei cu scorul de 2 – 0, calificându-se astfel în finală.

Meciul cel mai disputat al competiţiei a fost finala, unde reprezentativa ţării noastre a învins pentru a 2-a oară echipa Georgiei, cu scorul de 3 – 2.

Echipa României a fost formată din Vlad Tofan (portar), Mihai Nistor, Tiberiu Păun, Florin Kovacs, Marius Hîrleţ, Cosmin Calotă şi Iulian Cioineag (jucători de câmp) şi Sorin Lăpădatu (antrenor) şi Nicolae Pale (ghid).  Golgheterul echipei noastre a fost Cosmin Calotă.

La festivitatea de premiere, directorul comisiei de fotbal din cadrul IBSA, domnul Ulrich Pfisterer,  a felicitat echipa României apreciind evoluţia fulminantă a reprezentativei noastre în ultimii 2 ani.

Felicitări sportivilor noştri şi mult succes la viitoarele competiţii!

Departamenul Sport

Sari la conținut