Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Concursul national de sah al elevilor deficienti de vedere

Concursul national de sah al elevilor deficienti de vedere

Asociaţia Nevăzătorilor din România, în colaborare cu şcolile pentru deficienţi de vedere din ţară, a organizat în perioada 20-25 martie 2016, la Liceul Tehnologic Special „Regina Elisabeta” din Bucureşti, Campionatul naţional de şah pentru elevii cu deficienţe de vedere „Memorialul Francisc Cori”. 14 elevi, cei mai buni doi din fiecare şcoală de profil din ţară, s-au întrecut pentru premiile puse în joc de către Asociaţia Nevăzătorilor din România, iar primii doi clasaţi s-au calificat direct în competiţia naţională de şah pentru adulţi.
După runde extrem de disputate, titlul de campion i-a revenit lui Elisei Ciorap (Liceul Tehnologic Special „Regina Elisabeta” din Bucureşti). L-au urmat în ierarhia finală, Marian Daniel Nicuţă (Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere din Buzău) şi Laszlo Krisztian Kovacs (Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere din Cluj).

La festivitatea de premiere, conducerea Asociaţiei afost onorată să îi aibă alături pe doamna Mihaela Ungureanu, preşedintă a Autorităţii Naţionale pentru Persoane cu Dizabilităţi şi pe domnul Eugen Trifan, directorul şcolii gazdă.

Mulţumiri tuturor celor care, prin sponsorizările oferite, au suplimentat substanţial premiile: familia Gorbanov, domnul Teodor Lăpădatu, domnii profesori Vasile Carapit şi Aurel Pătru, domnul Tudorel Tupiluşi, filiala Bucureşti a Asociaţiei Nevăzătorilor din România.

Sari la conținut