Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Primul audiobook din „Biblioteca de energie”

Primul audiobook din „Biblioteca de energie”

60 de angajați ai Grupului CEZ în România au înregistrat, săptămâna trecută, primul audiobook din „Biblioteca de energie”. Suntem onorați de parteneriatul pe care compania l-a încheiat cu organizația noastră în folosul deficienților de vedere și ținem să îi felicităm pe toți cei care au contribuit la concretizarea acestei inițiative de a-și dona vocea, inclusiv pe reprezentații firmei Rogalski Damaschin Public Relations prin intermediul căreia se realizează campania.

Este vorba despre romanul „Luminița, monamour”, publicat în urmă cu zece ani de scriitorul Cezar Paul-Bădescu. Un studio de înregistrare mobil a poposit în sediile din București, Pitești, Craiova, Târgu Jiu și Drobeta Turnu Severin, iar lectura angajaților CEZ a fost completată de cea a autorului, prezent în fiecare oraș pentru întâlnirea cu oamenii din companie.

Acesta este primul audiobook din „Biblioteca de energie”, o platformă care va pune la dispoziția persoanelor cu deficiențe de vedere nu mai puțin de 300 de titluri de audiobookuri.

Sub sloganul „Transformă hârtia în energie”, furnizorul de energie CEZ Vânzare a lansat la finalul anului trecut o campanie prin care își îndeamnă toți abonații să renunțe la facturile clasice în favoarea celor în variantă electronică. Pentru fiecare dintre primii 25.000 de noi abonați la efactura CEZ Vânzare, compania va dona câte 1 leu în scopul facilitării accesului la cultură al persoanelor pentru care „lumina” nu reprezintă decât un cuvânt: persoanele cu deficiențe de vedere din România. Suma de 25.000 de lei va fi alocată pentru deschiderea unei biblioteci online dedicate nevăzătorilor, „Biblioteca de energie” (bibliotecadeenergie.ro), o platformă care va fi populată la finalul campaniei cu peste 300 de titluri din literatura națională și universală. Folosind un nume de utilizator și o parolă generate pe baza certificatului de handicap, persoanele cu deficiențe de vedere vor putea împrumuta audiobookurile la fel cum ar accesa o bibliotecă tradițională.

      Cezar Paul-Bădescu, scriitor„Lectura e o experiență intimă, dar una pe care e foarte plăcut s-o împărtășești și cu alții. La convingerea aceasta am ajuns în urma participării la acest experiment. Pe de o parte, e un sentiment minunat să faci parte dintr-un grup în care oamenii se unesc pentru a dărui. Își pun la dispoziție ochii pentru a fi de folos celor cu nevoi speciale. Am citit eu însumi fragmente din acest audiobook și am simțit că se stabilește o legătură între mine și ceilalți participanți la proiect, așa cum, pe un alt nivel, se stabilește o legătură între mine și cei care vor beneficia de acest audiobook”.

      Martin Zmelik, CEO CEZ România: „Faptul că atât de mulți voluntari s-au înscris în acest proiect demonstrează dorința lor de implicare. Bucuria cu care au citit fiecare pagină, responsabilitatea pe care și-au asumat-o cu fiecare vorbă rostită fac parte din transferul de bunătate și prețuire pe care angajații CEZ l-au făcut către persoanele cu deficiențe de vedere”.

Mai multe detalii găsiți în comunicatul pe care puteți să-l descărcați de aici.

In imagine este scriitorul Cezar Paul-Bădescu în timp ce lecturează pentru înregistrare

În imagine sunt o pereche de căști și o listă de instrucțiuni pentru voluntarii care au participat la înregistrare

In imagine, o sală de ședință în care sunt o parte din angajații grupului CEZ care au participat la înregistrări

Ioana Seremet

Secretar General

Sari la conținut