Sari la conținut
Prima pagină » Blog » COMUNICAT DE PRESĂ

COMUNICAT DE PRESĂ

ASOCIAȚIA NEVĂZĂTORILOR DIN ROMÂNIA, organizație neguvernamentală națională cu peste 60.000 de membri și 60 de ani de activitate neîntreruptă în slujba persoanelor cu deficiențe vizuale, denunță cu fermitate acțiunea de protest constând în greava foamei, inițiată luni, 25 ianuarie 2016, în fața Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, de câteva persoane nevăzătoare. Aceste persoane se autointitulează „membri” ai „Grupului de Inițiativă pentru reforme în Asociația Nevăzătorilor din România”, dar în realitate o asemenea structură nu există ca entitate juridică de sine stătătoare. Mai mult, prin referința nominală din titulatură la Asociația Nevăzătorilor din România se crează în mod intenționat confuzie și derută.

Așadar acest grup însă este doar o umbrelă sub semnul căreia se proliferează în spațiul public calomnii și dezinformări menite a decredibiliza organizația noastră.

Sunt puse astfel în circulație acuze nefondate pe vreo dovadă concretă, și chiar ilogice, menite exclusiv a prejudicia imaginea asociației noastre, răsfrângându-se în mod nefast asupra tuturor deficienților de vedere din țara noastră.

Denunțăm obiectivele părtinitoare urmărite de protestatari, animați de vendete personale față de reprezentanții asociației. Sub aparența promovării unor obiective de interes general pentru persoanele cu dizabilități de vedere, obiective pentru realizarea cărora organizația noastră depune consecvent eforturi, în strânsă colaborare cu structurile abilitate ale statului (Ministerul Muncii, Autoritatea Națională pentru Persoane cu Dizabilități și alte foruri decizionale), protestatarii urmăresc în fapt subminarea actualei conduceri a Asociației Nevăzătorilor din România și realizarea exclusiv a unor ambiții de ordin particular.

Având în vedere conținutul eclectic al acuzelor ce ne sunt aduse, precum și gradul ridicat de specificitate al explicațiilor care se impun, suntem la dispoziția presei pentru a furniza, în spiritul deplinei transparențe, răspunsuri concrete, întemeiate.

Regretăm și dezavuăm demersurile extreme inițiate de protestatari; cu toate că ne-am dorit să rezolvăm orice diferend pe cale amiabilă prin dialog, ne aflăm puși în situația de a întreprinde demersurile legale pentru acționarea în instanță a persoanelor răspunzătoare de campania de defăimare dusă împotriva asociației noastre.

Ne exprimăm convingerea că numeroasele și complicatele probleme cu care se confruntă deficienții de vedere din România se pot rezolva numai prin demersuri instituționale civilizate și responsabile.

Sari la conținut