Sari la conținut
Prima pagină » Blog » ANR partener pentru noua „Biblioteca de energie” destinata deficientilor de vedere

ANR partener pentru noua „Biblioteca de energie” destinata deficientilor de vedere

O nouă bibliotecă destinată deficienților de vedere – Biblioteca de energie

Avem bucuria de a vă informa despre parteneriatul semnat de Asociația Nevăzătorilor din România, în această lună, pentru campania ¨Transformă hârtia în energie¨ a furnizorului de energie CEZ Vânzare la propunerea companiei Rogalski Damaschin Public Relations.

În cadrul acestei campanii, pentru fiecare abonat care va opta pentru factura eletronică, efactura, CEZ Vânzare va dona 1 leu pentru deschiderea „Bibliotecii de energie” (bibliotecadeenergie.ro), o platformă care va pune la dispoziția persoanelor cu deficiențe de vedere nu mai puțin de 300 de titluri de audiobookuri.

Sub sloganul „Transformă hârtia în energie”, furnizorul de energie CEZ Vânzare îi îndeamnă pe toți cei 1,4 milioane de abonați să renunțe la facturile clasice pentru cele în variantă electronică. Pentru fiecare dintre primii 25.000 de noi abonați la efactura CEZ Vânzare, compania va dona câte 1 leu în scopul facilitării accesului la cultură al persoanelor pentru care „lumina” nu reprezintă mai mult decât un cuvânt: persoanele cu deficiențe de vedere din România.

Modul de accesare a ”Bibliotecii de energie”,(bibliotecadeenergie.ro), va fi similar cu cel al biliotecii ANR. Noua bibliotecă va avea și o variantă mobilă, dezvoltată pentru Android și iOS.

Asociația Nevăzătorilor din România salută inițiativa furnizorului de energie CEZ Vânzare care a fost inspirată de un membru al organizației noastre domnul Vasile Tiucșan.

Mai multe detalii precum și frumoasa poveste a domnului Tiucșan puteți găsi în Comunicatul de presă de mai jos și în videoclipul pe care îl puteți viziona aici.

„Energia vine de la oameni!”

Cu cele mai bune gânduri,

Ioana Șeremet

Secretar General

COMUNICAT DE PRESĂ     

23.12.2015

Fiecare abonat nou la efactura CEZ Vânzare înseamnă 1 leu donat de companie cauzei nevăzătorilor din România.

Primii 25.000 de lei donați în cadrul campaniei „Transformă hârtia în energie” vor fi alocați pentru deschiderea „Bibliotecii de energie”, o platformă care va pune la dispoziția persoanelor cu deficiențe de vedere nu mai puțin de 300 de titluri de audiobookuri. Organizată în parteneriat cu Asociația Nevăzătorilor din România și cu Audio Librăria, campania dă startul unui program mai amplu destinat accesibilizării culturii pentru cele aproape 103.000 de persoane cu deficiențe de vedere din România.

Sub sloganul „Transformă hârtia în energie”, furnizorul de energie CEZ Vânzare își îndeamnă toți abonații să renunțe la facturile clasice pentru cele în variantă electronică. Pentru fiecare dintre primii 25.000 de noi abonați la efactura CEZ Vânzare, compania va dona câte 1 leu în scopul facilitării accesului la cultură al persoanelor pentru care „lumina” nu reprezintă mai mult decât un cuvânt: persoanele cu deficiențe de vedere din România. Suma de 25.000 de lei va fi alocată pentru deschiderea unei biblioteci online dedicate nevăzătorilor, „Biblioteca de energie” (bibliotecadeenergie.ro)), o platformă care va fi populată la finalul campaniei cu peste 300 de titluri din literatura națională și universală. Folosind un nume de utilizator și o parolă generate în baza certificatului de handicap, persoanele cu deficiențe de vedere vor putea împrumuta audiobook-urile la fel cum ar accesa o bibliotecă tradițională.

Noua bibliotecă va avea și o variantă mobilă, dezvoltată pentru Android și iOS.

Fiecare dintre cei 1,4 milioane de clienți CEZ Vânzare poate contribui la construirea acestei biblioteci renunțând la factura tradițională, tipărită pe hârtie și transmisă prin poștă, și abonându-se în perioada campaniei la efactura CEZ Vânzare.

Aceasta reprezintă un serviciu gratuit de transmitere electronică a facturii de energie electrică prin intermediul poştei electronice, printre avantajele sale numărându-se reducerea duratei de transmitere și recepţie a facturii, rapiditate în efectuarea plăţii, dar și acces în timp real la informaţii – posibilitatea vizualizării facturii imediat ce aceasta este emisă, precum și arhivarea electronică a facturilor, cu impact minim asupra mediului.

Ideea campaniei a fost inspirată de povestea lui Vasile Tiucșan, un nevăzător în vârstă de 45 de ani din localitatea Bala (Mehedinți), care este abonat de câțiva ani la serviciul efactura CEZ Vânzare și care a reușit, folosind un program de redare vocală, să acceseze această facilitate pentru toți colegii săi de serviciu, familie și cunoscuți, care au scăpat astfel de teama de a primi facturile târziu sau deteriorate.

„Felul în care persoanele cu deficiențe de vedere folosesc noile tehnologii a reprezentat o reală inspirație pentru noi. Faptul că aceste persoane reușesc să-și facă viața mai ușoară prin primirea și plata electronică a facturilor ar trebui să ne deschidă tuturor noi orizonturi și să ne facă să alegem calea mai simplă, mai rapidă și mai firească pentru timpurile pe care le trăim atunci când vrem să primim și să ne plătim factura de energie electrică”, a declarat Martin Zmelik, Country Manager și Președinte al Directoratului CEZ România.

Campania „Transformă hârtia în energie” are și o componentă internă, angajații Grupului CEZ fiind provocați să înregistreze în luna ianuarie 2016, printr-un efort colectiv, un prim audiobook care va fi postat în noua bibliotecă.

Astăzi, în România sunt înregistrate, conform statisticilor Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități, aproximativ 103.000 de persoane cu deficiențe de vedere, dintre care 54.000 cu deficiențe grave. Numai în județele în care activează CEZ, respectiv Argeș, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Teleorman și Vâlcea, trăiesc aproximativ 17.100 de persoane cu deficiențe vizuale (grave, accentuate sau medii).

Organizată în parteneriat cu Asociația Nevăzători
lor din România și cu Audio Librăria, prima etapă a campaniei se derulează începând cu 23 decembrie 2015, până la atingerea numărului de 25.000 de noi abonați la factura electronică.

Departamentul Relații Publice, Brand și Marketing

CEZ România

Despre CEZ Vânzare

CEZ Vânzare este una dintre companiile care au rezultat în urma reorganizării fostei Electrica Oltenia, după ce firma a intrat în 2005 în portofoliul CEZ. Furnizarea de energie electrică se face pentru toate nivelurile de tensiune, IT, MT, JT, având atât clienți casnici finali, cât și clienți industriali finali. Aceștia din urmă beneficiază de tarife reglementate, dar și de tarife negociate.

Despre Asociația Nevăzătorilor din România (anvr.ro)

Asociația Nevăzătorilor din România are aproape 60.000 de membri, persoane cu deficiențe vizuale grave, accentuate sau medii. Asociaţia Nevăzătorilor din România reprezintă interesele nevăzătorilor la nivelul întregii ţări, fiind recunoscută ca organizaţie naţională reprezentativă atât de către autorităţile publice române, cât şi de către organizaţiile internaţionale ale nevăzătorilor; este membră a Uniunii Europene a Nevăzătorilor, a Uniunii Mondiale a Nevăzătorilor, a Consiliului Naţional al Dizabilităţii şi, implicit, a Forumului European al Dizabilităţii.

Despre Audio Librăria

Audio Librăria este prima librărie de cărți audio disponibilă pe tabletă și smartphone cu sistem de operare Android din România.

Sari la conținut