Sari la conținut
Prima pagină » Blog » Turneu internaţional de fotbal în Moldova

Turneu internaţional de fotbal în Moldova

Turneu internaţional de fotbal în Moldova

de Sorin Lăpădatu

 

Pentru al doilea an consecutiv, s-a desfăşurat la Chişinău, în Republica Moldova, Turneul internaţional de fotbal pentru nevăzători. Acţiunea a avut loc în perioada 2-4 octombrie şi a reunit patru echipe (România, Moldova, Rusia şi o selecţionată a oraşului Tiraspol).

Cu toate că, după cum se ştie, au dificultăţi economice majore, gazdele au făcut tot posibilul ca jucătorii să aibă condiţii optime de cazare, masă şi joc, reuşind să asigure o atmosferă foarte plăcută. Sub aspect tehnic, datorită relaţiei deosebite cu Federaţia de Fotbal a Moldovei, organizatorii au cooptat doi arbitri de fotbal, coordonaţi de un arbitru cu experienţă adus de echipa Rusiei.

Din păcate, reprezentativa noastră nu a reuşit să apere trofeul câştigat la ediţia precedentă, terminând pe locul al treilea (o victorie, un egal şi o înfrângere), după Rusia, actuala vicecampioană europeană, şi la egalitate cu Moldova. Formaţia României a avut următoarea componenţă: Portar – Marius Corolea (Bacău); jucători de câmp – Florin Kovacs şi Ionuţ Anton (Bacău), Tiberiu Păun, Marius Hârleţ şi Cosmin Calotă (Bucureşti), Mihai Nistor (Teleorman-Giurgiu); antrenor – Sorin Lepădatu; ghid – Monika Lukacs.

De menţionat că înaintea deplasării în Moldova a fost organizat un binevenit minicantonament în oraşul Moineşti (jud. Bacău), costurile fiind suportate de către Comitetul Naţional Paralimpic, for căruia beneficiarii îi adresează şi pe această cale mulţumiri pentru sprijinul constant oferit.

Sari la conținut