Sari la conținut
Prima pagină » Blog » COMUNICAT DE PRESĂ

COMUNICAT DE PRESĂ

O nouă conducere la Asociaţia Nevăzătorilor din România

Pe data de 15 septembrie 2015, a avut loc, la Târgu Mureş, Adunarea Generală Electorală a Asociaţiei Nevăzătorilor din România, formată din 76 de delegaţi reprezentanţi, de pe întreg teritoriul ţării. Cu acest prilej, a fost aleasă conducerea organizaţiei pentru următorii cinci ani. Astfel, noul preşedinte este domnul Tudorel Tupiluşi (în vârstă de 47 de ani) din Botoşani, iar noul prim-vicepreşedinte – domnul Mihai Dima (38 de ani) din Bucureşti. De asemenea, au fost desemnaţi prin vot cei cinci vicepreşedinţi ai asociaţiei, membri ai Consiliului Director naţional: Virgil Lazăr din Braşov (responsabil cu domeniul resurse umane şi incluziune), Ion Risti din Timişoara (drepturi sociale), Ion Podosu din Cluj (cultură şi presă), Silviu-Valeriu Vanda din Cluj (educaţie) şi Ioan-Sorin Podină din Satu Mare (sport şi activităţi recreative).

Principalele obiective ale noii conduceri vizează întărirea relaţiilor cu membrii asociaţiei, dezvoltarea şi diversificarea serviciilor oferite acestora, monitorizarea aplicării corecte şi unitare a legislaţiei în vigoare privind persoanele cu deficienţă vizuală, precum şi finalizarea construcţiei Centrului socio-profesional şi de Reabilitare de la Bucureşti (prima instituţie din ţara noastră menită a acorda sprijin adulţilor care îşi pierd vederea în urma unor accidente sau boli).

Asociaţia Nevăzătorilor din România cuprinde peste 60.000 de membri, are statut de utilitate publică şi este, după cum se ştie, organizaţia reprezentativă a persoanelor cu deficienţă vizuală, atât în relaţiile cu autorităţile naţionale, cât şi pe plan internaţional.

Sari la conținut